2023. december 4., Borbála Barbara

Környék ügye

#robbanás #bátonyterenye #nógrád megye

Tények: Két robbanás követte egymást a bátonyterenyei akkumulátorüzemben (VIDEÓK)

Kovács Dávid 2022.07.20. 09:44

A csatorna úgy tudja: az eset után az ott dolgozók visszatérhettek az üzembe. A gyár egyelőre nem kívánt nyilatkozni az esettel kapcsolatban.

 

Két robbanás is volt egymás után azon a bátonyterenyei ipartelepen, ahol kedden négy ember sérült meg, hangzott el a TV2 híradásában. A csatorna értesülései szerint az eset után az ott dolgozók visszatérhettek az üzembe.

batonyterenye-robbanas-agriatv
A SungEel Hitech Hungary Kft. bátonyterenyei üzemében történt a baleset (Fotó: Agria Tv)

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, ún. technológiai robbanás történt a bátonyterenyei Ipari park egyik telephelyén. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult a helyszínre, kilenc járművel összesen harminc tűzoltó érkezett. Egy férfit súlyos, kettőt könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba, a negyedik személyt a helyszínen látták el.

 

Azt, hogy mi okozta a robbanásokat, továbbra sem tudni, a mérések alapján viszont nem került veszélyes anyag a levegőbe. Nagy-Majdon József bátonyterenyei polgármester közlése szerint egy új gyártósor próbaüzembe helyezése alatt történt a baleset. "Az érintett terület monitorozása folyamatos, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség" – írta röviddel az eset után.

 

Az eset után megírtuk, a 85 ezer négyzetméteres területen működő akkumulátor-újrahasznosító üzem a dél-koreai SungEel Hitech Kft. második magyarországi gyára, amelyet tavaly nyáron, majdnem kereken egy éve adtak át. A magyar kormány 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott a 9,3 milliárd forint összértékű beruházáshoz.

Cikkünkben arra is emlékeztettünk: a dél-koreai érdekeltségű cég bátonyterenyei tevékenysége, illetve az azzal járó esetleges kockázatok miatt tavaly decemberben közmeghallgatást tartottak, a vállalat ugyanis olyan tevékenységet készült folytatni a városban, amelyet a katasztrófavédelemnek is meg kellett vizsgálnia.

Ezen az (online) eseményen a vállalat képviselője, a megyei iparbiztonsági főfelügyelő, valamint a település polgármestere is arról beszélt, hogy az üzemben zajló folyamat, az akkumulátorok feldolgozása nem fog veszélyt jelenteni a lakosságra. "A város életében nagyon fontos, hogy a cég a jövőben balesetmentesen működjön. Ez a bátonyterenyeiek és a munkavállalók érdeke is" – húzta alá az eset után a Nagy-Majdon József polgármester.

 

A gyár egyelőre nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

 

Az RTL Híradó anyagát itt lehet megnézni:

 

 

A Tények hírösszefoglalóját pedig itt:

 

 

A bátonyterenyei robbanással kapcsolatos további részletekről ebben a cikkünkben olvashat.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló