2022. december 5., Vilma

Környék ügye

#időjárás-jelentés #országos meteorológiai szolgálat #köd #elsőfokú figyelmeztetés

Tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek Heves megyében is

Barna Benedek 2022.01.15. 08:18

Az ország keleti részén többfelé megmaradhat a köd napközben. Legyen óvatos, aki útnak indul szombaton!

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a szombaton az északkeleti megyékben jobbára borult maradhat az ég, másutt több-kevesebb napsütés várható; főleg a Dunántúlon lehet időnként több a felhő. Az északnyugati szelet többnyire már csak élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán fagypont körül valószínű. Késő estére +1 és -7 fok közé csökken a hőmérséklet.

1-15-idő-

A keleti megyékre, így Heves megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós sűrű köd miatt. A szöveges figyelmeztetésükben azt írták, az ebben az országrészben képződött sűrű köd több helyen napközben is megmaradhat, illetve rétegfelhőzetté alakulhat át. A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás kialakulhat, illetve zúzmaraképződés jelentkezhet. A látótávolság pár száz méteres lehet.

1-15-figy

(Kpek forrása: met.hu; indexfotó: Komka Péter / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló