2024. május 27., Hella

Környék ügye

#m3-as autópálya #forgalomkorlátozás

Szombattól lassabban haladhatunk Nyíregyháza felé az M3-ason

Székely Zoárd 2022.05.13. 10:24

Egy híd szerkezetét javítják a munkások. A Magyar Közút halaszthatatlan felújítási munkákat emleget.

Az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán a 42-es kilométerszelvényben lévő Budapest-Hatvan vasútvonal feletti híd ún. dilatációs szerkezetét javítják a Magyar Közút szakemberei – közölte szerkesztőségünkkel pénteken a társaság. A felújítás május 14-én, szombaton 12 órától várhatóan május 16-án, hétfőn 15 óráig tart majd, forgalomkorlátozás mellett.

A munkavégzés ideje alatt az érintett szakaszon a Nyíregyháza felé tartó forgalom egy sávon haladhat majd és sebességkorlátozás is érvényben lesz a munkaterület környezetében.

A beépítendő anyagok technológiai kötésideje miatt lesznek olyan időszakok, amikor a hídon látható munkavégzés nem lesz, de a forgalom a lezárt forgalmi sávban nem közlekedhet. A korlátozással járó munkák idejére a szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik, a halaszthatatlan felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

 

A társaság a munkaterület környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket.

Fogalma sincs, mi az a dilatációs szerkezet?

 

A dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet.

 

 

Címlapfotó: MTI/Komka Péter

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló