2023. október 3., Helga

Környék ügye

#tűz #adománygyűjtés #gázpalack #ludas #vargáné csengeri mónika

Szinte mindenét elvesztette a ludasi hentes a nagypénteki tűzben

Kovács Dávid 2022.04.16. 16:42

A férfi megsérült, idős édesanyja pedig összeroppant. Adománygyűjtés indult a tűz károsultjaiért.

Szombati közleményében anyagi támogatásra buzdítja a pénteki tűz károsultjain segíteni szándékozókat Ludas polgármestere, Vargáné Csengeri Mónika, miután az előző nap reggelén kigyulladt és teljes terjedelmében égni kezdett egy 170 négyzetméteres melléképület Ludason.

 

Kedves ludasiak! 🆘 Szomorúan indult a húsvét egy ludasi család számára: leégett a falu hentesének és idős anyukájának...

Közzétette: Vargáné Csengeri Mónika - Ludas polgármestere – 2022. április 16., szombat

 

Ahogy az Egri Ügyek is beszámolt róla, a tűz a szomszédos családi ház tetőszerkezetére is átterjedt, később pedig az is kiderült, hogy a tűzoltók kiérkezése előtt még egy gázpalack is felrobbant az épületben, további ötöt pedig a gyöngyösi hivatásos tűzoltóknak kellett  kimenekíteniük az épületből.

Szomorúan indult a húsvét egy ludasi család számára: leégett a falu hentesének és idős anyukájának frissen felújított háza, és új hentes kisüzeme. A tűzoltók hősiesen küzdöttek a lángokkal, azonban a tűz a főépületre is átterjedt. A hentesüzem kiégett, a lakóépület tetőszerkezete is

– írja szombati Facebook-posztjában Vargáné Csengeri Mónika.

 

A ludasi polgármester közlése szerint az oltás miatt a lakóépület lakhatatlanná vált, a hentes a tűzben sérüléseket is szenvedett, 80 éves édesanyja pedig lelkileg is megroppant. A bejegyzséből kiderül: a tűzoltók mellett sok önkéntes is segített a helyszínen, a mentés és a kiköltöztetés óráiban egyaránt. "Ismételten bebizonyosodott, hogy Ludas közössége a nagy bajban mindig összefog és azonnal a bajba kerültek segítségére siet" – írja.

 

Vargáné Csengeri Mónika a szombati felhívásában arra kéri az embereket, hogy lehetőségeihez mérten járuljanak hozzá, hogy a tűz károsultjai mielőbb rendbe hozhassák az életüket. "Mivel a házból a család értékeit próbáltuk megmenteni, ezért pénzadományokat vár a család, az újjáépítés megkezdéséhez" – teszi hozzá.

 

Aki segíteni szeretne a ludasi családon, a polgármester közleményében további információkat tudhat meg az adománygyűjtés részleteivel kapcsolatban.

 

 

(Indexkép: Vargáné Csengeri Mónika / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló