2023. március 29., Auguszta

Környék ügye

#mezőkövesd #heves megye #időjárás #borsod-abaúj-zemplén megye #szihalom #viharkár #vihar

Szihalmon kettéhasadt egy villanyoszlop, Borsodban két ház is lakhatatlanná vált a vihar miatt

Kovács Dávid 2022.04.25. 10:05

Sok munkát adott a vasárnapi vihar a tűzoltóknak, ketten meg is sérültek az időjárás miatt.

 

A hét utolsó napján az ország számos pontján vihar csapott le, a vasárnapi időjárás Heves megyében Szihalom településen okozott károkat.

A kelet-hevesi településen az erős szél egy óvoda és több lakóház tetejét bontotta meg, a Petőfi Sándor úton egy villanyoszlop hasadt ketté, a Hunyadi János úton, a Bercsényi Miklós és a Rima utcában pedig faágak hasadtak le. A károk felszámolásában a helyi önkéntes és a mezőkövesdi, mezőcsáti hivatásos tűzoltók vettek részt.

A füzesabonyi hivatásos tűzoltók közben Mezőkövesden a Mária utcában, az Ady Endre utcában, valamint a Lajos köznél megbontott háztetők befedésében segítettek a lakóknak, derül ki a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfői közleményéből.

 

A szomszédos megyét, Borsodot nem kímélte az időjárás: ahogy korábban írtuk, Miskolc közelében szupercella alakult ki, amely Ónodon a háztetőket részben vagy szinte teljesen megbontotta, fákat, sőt villanyoszlopot csavart ki, de hasonló károk keletkeztek Bükkábrányban és Emődön is.

 

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a hivatásos tűzoltókat összesen 80 helyszínre riasztották az időjárás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A viharos időjárás miatt ketten sérültek meg. Bőcsön, a Csokonai, míg Ónodon, az Arany János utcában olyan mértékben megrongálódott egy családi ház tetőszerkezete, hogy lakhatatlanná vált az ingatlan. 

 

Sok munkát adott a vasárnapi vihar Háztetők rongálódtak meg és fák dőltek ki a vasárnap délutáni viharban,...

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2022. április 24., vasárnap

 

A káresetek felszámolásában a mezőkövesdi, a mezőcsáti, a miskolci, a tiszaújvárosi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók mellett a szomolyai és a szihalmi önkéntes tűzoltók is részt vettek, közölte hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

 

(Indexkép: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló