2024. július 14., Örs Stella

Környék ügye

#gyöngyös #katasztrófavédelem #boconád #vihar #vécs #tűzoltóság #markaz

Háztetőre, utakra, járdákra döntötte a fákat az éjjeli vihar Heves megyében

Nagy Donát 2021.05.06. 09:29

A viharban leszakadt fák miatt akadt bőven feladatuk a Heves megyei tűzoltóknak.

A viharos erejű szél miatt összesen tizenkét alkalommal avatkoztak be Heves megye tűzoltói tegnap estétől ma reggelig a Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint. Azt írják, hogy jellemzően veszélyessé vált fák, leszakadt faágak miatt kellett vonulniuk, amelyek úttestre, járdára, házra vagy villanyvezetékre dőltek.

 

Gyöngyösön az Iskola utcában a gyalogosforgalmat, a Deák Ferenc utcában a járműforgalmat akadályozták kidőlt fák, Vécsen három helyszínen, továbbá Halmajugrán lakóépületre valamint villanyvezetékre dőltek fák. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

D_KOM20210426026
Fotó: MTI/Komka Péter

 

Markaz határában egy fa villanyvezetéket szakított le, az alatta lévő száraz növényzet meggyulladt, a markazi önkéntes és gyöngyösi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató szakembereinek segítségével végezték az oltási munkálatokat.

 

A hatvani hivatásos tűzoltók Boldog és Pusztamonostor határában, a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói Hevesen és Boconád határában, a szomolyai önkéntes tűzoltók Szomolya és Noszvaj között távolítottak el veszélyesen megdőlt fákat az utakról, egy esetben pedig villanyvezetékről.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló