2024. május 28., Emil Csanád

Környék ügye

#gyöngyös #kárpátalja #háború

Segítségéről biztosította az ukrajnai Munkácsi járást a gyöngyösi önkormányzat

2022.02.26. 10:48

Gyöngyös testvérterületéről érkező gyermekek elhelyezéséről gondoskodnának.

Hiesz György polgármester levélben kereste meg a járási hivatal vezetőjét, és egyebek mellett rászoruló gyermekek elhelyezésében ajánlotta fel Gyöngyös segítségét, írja a gyongyos.hu.

 

Azt írják, Hiesz együttérzését és aggodalmát fejezte ki a Munkácsi járás hivatalvezetője felé Haz orosz-ukrán háborús konfliktus kirobbanásának másnapján elküldött levelében. A városvezető úgy fogalmaz:

bízunk benne, hogy a válsághelyzet mihamarabb normalizálódik, illetve, hogy a Munkácsi járás és a terület lakosai – a bizonytalanság és a fegyveres konfliktusok okozta lelki megrázkódtatásokon túl – nem szenvednek kárt a háborús körülmények következtében.

A Gyöngyös Városi Önkormányzat segítségéről is biztosította a Munkácsi járást, amellyel 2016 óta testvérterületi kapcsolatokat. A háborús helyzet fokozódása esetén a mátrafüredi ifjúsági táborunkban a város rászoruló gyermekeket tud fogadni, de kész egyéb módon is a Munkácsi járás számára segítséget nyújtani – írják.

 

Frissítés

 

A városi tévé híre szerint felkészült a mátrafüredi ifjúsági tábor a menekültek fogadására, és már ma megérkezhetnek az első emberek. 20 főt tudnak azonnal fogadni, illetve rajtuk kívül még kb. 10-12 embert tudnának elhelyezni.

 

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló