2024. április 24., György

Környék ügye

#borsod-abaúj-zemplén megye #körforgalom #sajószentpáter

Dobpergést kérünk: több év után végre értelmet nyerhet a sajószentpéteri körforgalom

Barna Benedek 2021.07.17. 12:14

Kiegészül egy harmadik ággal, így betöltheti eredeti küldetését.

A sajószentpéteri körforgalommal talán még az is találkozott, aki Borsod közelében sem járt soha. Fényképe az elmúlt években két-háromhavonta bejárta az internetet. Akadt, aki körberöhögte, mások felbosszantották magukat rajta, de most végre betöltheti eredeti küldetését

– írta Schanda Tamás szombati Facebook-posztjában, amelyet a 24.hu szúrt ki.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettese közölte: az évekkel ezelőtt megépült körforgalom lesz a település elkerülőjének kiindulópontja.

 

 

A kormány tavaly biztosított forrást három másik közúti beruházás mellett a Sajószentpéter-Berente elkerülő út megépítésére, a munkálatok már zajlanak, igazán látványos szakaszukba augusztusban érnek el. Egy több mint 10 kilométeren, új nyomvonalon megépülő szakaszról van szó, amelynek révén kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés Miskolc és Kazincbarcika között. "A 2024 elejéig befejeződő beruházásban a Sajó folyó mentén árvízvédelmi funkciókat ellátó töltések korrekcióját is elvégzik" – tette hozzá az államtitkár.

A fejlesztésnek köszönhetően csökken a belterületi szakaszok forgalma, az utazási idő. A településeken mérséklődnek a baleseti kockázatok, a tehergépjárművek okozta zaj- és egyéb környezeti terhelés. A térségből gyorsabban lehet majd eljutni a megyeszékhelyre, az M30-M3-M25 gyorsforgalmi utakra és a fővárosba is. Egy harmadik ággal végre rendes körforgalommá egészül ki a sajószentpéteri.

– zárta a bejegyzést Schanda Tamás.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló