2024. május 28., Emil Csanád

Környék ügye

#vasút #tisza-tó #máv

Roncsderbivé alakult át a MÁV Tisza-tó sebesvonat szolgáltatása

Csarnó Ákos 2023.05.24. 18:48

 

Kesernyésen mozdonyfüstös beszámolóval szolgált az iho.hu a MÁV Tisza-tó sebesvonatról. Az a nem várt, ám mégse meglepő dolog történt, hogy a vonalon három nap alatt egyre gyengébb és gyengébb mozdonyokkal tudták csak helyettesíteni a folyamatosan lerohadókat. Mi most egy részletet osztunk meg, de nagyon tanulságos az egész írás:

A Púpos Ludason még szépen muzsikált, jól ment, szép hangja volt, hangulatos füsthatás is kísérte az elhaladtát. Füzesabonyba azonban már csak beevickélt, majd beteget jelentett. Itt a járat késése már majdnem félórásra nőtt. A vonatot szerencsére nem mondták le (már volt ilyenre is példa), hanem előfogatnak a Füzesabonyban pihenő 185-ös gépet sorozták rá. Mire a szembevonat is megérkezett, a sebes már a következő személyvonat idejében volt – így Füzesabonytól Balmazújvárosig annak a menetvonalán közlekedett. A nyári szezonban egyáltalán nem biztos, hogy lesz alkalmas Csörgő Füzesabonyban, hiszen a balatoni forgalom kiszolgálása miatt sok M41-est (418) szoktak a keleti országrészből ideiglenesen nyugatra irányítani.

 

Mivel a személyvonat eredeti szerelvénye Balmazújvárosból fordult volna vissza, a Bézémot plusz mellék összeállítást is magával vitte az egyre csak növő sebesvonati szerelvény. Ez egyébként egy egész jó kompromisszumos megoldás lett, kár, hogy a sebes utasainak a késése már egy órára nőtt közben. De legalább senkit sem hagytok a peronon, vagy szorították Bézébe.

 

fotó: Vörös Attila/iho.hu

 

Aki még több szaknyelvű vasutas-poént akar olvasni, annak javasoljuk a teljes cikket az iho.hu oldalán.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló