2024. június 17., Laura Alida

Környék ügye

#mezőkövesd #repülőnap

Repülős napok Mezőkövesden, a Klementinán!

Csarnó Ákos 2023.05.09. 14:24

Újra a repülőgépek és helikopterek játsszák a főszerepet május 27-én és 28-án az egykori katonai repülőtéren.

Látványos légibemutatók, sztárpilóták, különleges repülőgépek, sétarepülések, változatos földi programok várják az érdeklődőket Mezőkövesden – írta a borsod24.hu.

 

Május végén kétnapos repülős rendezvénynek ad otthont a Mezőkövesdi Repülőtér, amely három évtizedes szunnyadó álmából ébred.

 

Újra a repülőgépek és helikopterek játsszák a főszerepet május 27-én és 28-án az egykori katonai repülőtéren. A portál azt írja, hogy a Bükk-Mátravidéki Aeroklub hagyományteremtő céllal repülőnapot szervez a Klementinának nevezett területen, ahol a jövőben jelentős változások történhetnek.

 

L-29 Delfin (fotó: iho.hu/Horváth Balázs)

Május 27-e elsősorban a családi sétarepülésről szól, amikor többféle repülőgéptípussal lehet a levegőbe emelkedni. Az igazán nagy durranás május 28-án lesz, amikor már délelőtt kezdetét veszi a légiparádé olyan sztárpilóták közreműködésével, mint Besenyei Péter műrepülő világbajnok vagy Hársfalvi Pál vitorlázó műrepülő.

Látható lesz az Aeroexpress Cessna 206-os hidroplán, és látványos bemutatóval érkezik az L-29 Delfin, az egyik legnépszerűbb vadászkiképző repülőgép valamint a T-28 Trojan, ami az amerikai haditengerészet egyik legelterjedtebb típusa volt.

 

Szintén a levegőben láthatják az érdeklődők a 70-es évek egyik népszerű kiképző Bükk-Mátravidéki Aeroklub repülőgépét, a Jak-52-est illetve megismerkedhetnek a futurisztikus formavilágot képviselő helikopterrel, a Hungarocopterrel.

 

Programleírás itt érhető el.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló