2023. december 9., Natália

Környék ügye

#bükki csillagda

Rengetegen kíváncsiak a Bükki Csillagdára

Csarnó Ákos 2022.09.12. 12:38

Az előzetes várakozásokat túlszárnyalta a Bükki Csillagda látogatóinak száma a nyitás óta. Az eredeti tervek szerint 35.000 látogatóra számítottak, azonban már most 37.000-en nézték meg a csillagdát és még sok van hátra az évből.

 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vezetője, Rónai Kálmánné a Bükki Csillagda céljai között azt is kiemelte, hogy bővíteni szeretnék a Nemzeti Park bemutatóhelyeit, az ismeretterjesztő központokat. Eddig a föld alatti világot és a föld felszínét tudta bemutatni a Nemzeti Park, azonban most már az égboltot is megismerhetővé teszik.

 

 

 

A tél közeledtével egyre hosszabbak lesznek az esték, kiváló családi vagy nagyobb, csoportos esemény lehet a Csillagda meglátogatása. A csillagda három fő attrakcióval várja a látogatókat: kiállítással, planetáriummal valamint ha az időjárás kedvező, akkor egy hatalmas, 61 cm átmérőjű bemutató távcsővel, amivel az égi jelenségeket lehet megfigyelni.

 

 

 

Répáshuta polgármestere, Erdős Tamás kiemelte a jó kapcsolatot a Nemzeti Park Igazgatósággal. A település sokat profitált a Csillagda megnyitásával, ami az éttermek forgalmán és a vendégéjszakák számának növekedésén látszik.

 

 

 

A Csillagda Kelet-Magyarországon egyedülálló, a harmadik az országban, hétfő és kedd kivételével minden nap várják a látogatókat 10.00 és 16.00 óra között. A naponta három turnusba szervezett programra on-line lehet jegyet vásárolni, már két héttel a kívánt látogatási dátum előtt.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló