2021. szeptember 28., Vencel

Környék ügye

#rendőrség #közlekedés #tanév

Reggel és délután is segítik a közlekedést a Heves megyei rendőrök

Székely Zoárd 2021.09.01. 10:22

Elkezdődött a tanév.

A Heves megyei rendőrök idén szeptemberben is segítik a közlekedést az oktatási intézmények környékén. A tanítási idő kezdetén és végén  jelen lesznek a forgalmas gyalogos-átkelőhelyeknél. Fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartására, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésére, a megállni és várakozni tilos tábla hatályát figyelmen kívül hagyó járművezetőkre, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

 

Fogadjanak meg néhány tanácsot:

  • Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy az iskolák, óvodák és bölcsődék környékén fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjenek!
  • A gyalogos átkelés során győződjenek meg mindig arról, hogy az elsőbbséget megkapták-e!
  • 12 év alatti gyereknek tilos főútvonalon kerékpározni! Kisebb gyereket alsóbbrendű úton se engedjen a szülő önállóan közlekedni, csak felnőtt felügyeletével!
  • A kijelölt gyalogos átkelőhely előtt – amennyiben nincs kerékpáros átvezetés -, a kerékpárról le kell szállni, és át kell tolni a zebrán. Amennyiben kerékpárt hajtva is közlekedhetünk az átkelőhelyen, azt abban az esetben is csak kellő körültekintéssel tegyük!
  • Járművezetőként biztonságos sebességgel és úgy kell megközelíteni a gyalogos-átkelőhelyet, hogy eleget tehessenek elsőbbségadási kötelezettségüknek!

Ebben az időszakban nagy szerepe van a szülői példamutatásnak és a helyes közlekedésre nevelésnek, ugyanis a gyermekekben is tudatosítani kell, hogy az otthon és az iskola közötti útszakaszon hogyan kell szabályosan közlekedni.

 

(Via police.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló