2021. május 14., Bonifác

Környék ügye

#mátra #nógrád megye #eladás #mátrakapu fogadó #pásztó #vendéglő

675 millió forintért árulják a Mátrakapu Fogadót, Pásztó szebb napokat látott, ikonikus épületét

Barna Benedek 2021.05.03. 11:15

A régóta lepusztult állapotban lévő vendéglőt mostani tulajdonosai fel akarták újítani, de ez nem sikerült, végül az eladása mellett döntöttek.

"Eladó Kelet-Nógrád ikonikus helyszíne, a Pásztó melletti tájat uraló, volt Cserhát étterem, kemping és autósmozi egyben" – áll az ingatlan.com-on olvasható hirdetésben, amely "Most vagy soha" szlogennel kínálja a Hatvan-Salgótarján közötti 21-es főút mellett, a Mucsi dombon álló, lepusztult szórakozóhelyet.

 

Mint a 24.hu írja, az épületet Kravár Ágnes építész tervezte, 1967-ben épült Cserhát Vendéglő, mely később Mátrakapu Fogadó néven élt a köztudatban. Földszintjén diszkó, bár és borozó, emeleti részén 200 férőhelyes étterem üzemelt, felül 5 darab kétágyas, fürdőszobás állt a vendégek rendelkezésére. Mellette kemping és rövid ideig autós mozi is működött.

fogado-pasztoi-muzeum
A fogadó fénykorában (Fotó: Pásztói Múzeum)

A vendéglő a 90-es évek végén zárt be, azóta az ikonikus épület, a kemping és az autós mozi az enyészeté lett. A benne lévő tárgyakat ellopták, az ablakokat, ajtókat kitörték, így napjainkra csak a vasbeton váza maradt. A 21-es főút négysávosításával az odavezető út is megszűnt, csupán egy mezőgazdasági úton lehet eljutni a területre.

 

A terület egy pásztói kötődésű család tulajdona, akiknek az volt a tervük, hogy a hely újjáéledjen, de álmaikat nem sikerült valóra váltani, így most árulni kezdték az épületet. Az ingatlant a 45 ezer négyzetméteres területtel együtt cirka 675 millió forintért kínálják. A hirdetés szerint az épület statikailag tökéletes állapotban van, felújításra szorul, eredeti terveinek egy része rendelkezésre áll.

 

A 24.hu cikke ehhez azt is hozzáteszi, hogy elég költséges lesz a felújítása a leendő tulajdonosnak. A szebb napokat látott épület ugyanis mostanra eléggé lepusztult, ahogy arról az alábbi videó is tanúskodik:

 

 

(Indexkép forrása: YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló