2021. május 10., Ármin Pálma

Környék ügye

Parádsasvár önkormányzata kitiltaná a motorosokat kedvelt útvonalukról, a 24-es mátrai szakaszáról

2020.09.11. 15:07

A helyiek a nagy zaj és a sok baleset miatt azt szeretnék, hogy hétvégénként ne lehessen motorozni a főúton.

 

A 24-es főút hegyi szakasza a motorosok egyik kedvence, és sajnos ezen a részen sok baleset is történik, nem egyszer súlyos, halálos kimenetelűek. Az utóbbi időben az Egri Ügyeken is többször kellett motorbalesetről beszámolnunk. A vezess.hu azt írja, többek között ezek az esetek, és a zajterhelés sarkallt több helyi polgármester arra, hogy foglalkozzanak a motorosok ügyével, és valahogy megpróbálják korlátozni jelenlétüket a térségben.

 

A portál idézi Parádsasvár polgármesterét, Holló Henriket, aki korábban a heol.hu-nak azt nyilatkozta, hogy szerint az elmúlt években szinte minden létező hatósághoz eljuttatták a kérésüket, hogy valaki fékezze meg a motorosokat, mivel óriási zajjal jár a megjelenésük, és a lakosság torkig van velük, azonban nem történt érdemi változás.

 

Motorosokat ellenőriznek a rendőrök (Fotó: police.hu)

 

Nemrég viszont aláírásgyűjtésbe kezdtett a parádsasvári önkormányzat, és mivel elég sokan támogatták az ügyet, a polgármester levelet írt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságnak, amelyben a közbenjárásukat kérik a probléma megoldásában. A levél szerint az aláírók azt kérik, hogy a biztonságosabb közlekedés érdekében a Galyatető-elágazás és Parádsasvár-elágazás között tiltsák ki a motorosokat a 24-esen "minden év március 15. és november 30. közti időszakban, hétvégénként péntek 12.00 óra és vasárnap 22.00 óra időtartamban, valamint ünnep- és munkaszüneti napokon".

 

Security Check Required

 

A vezess.hu cikke szerint a motoros társadalom heves felháborodással fogadta a hírt, ugyanakkor egyik szervezetük, a Motoros Érdekképviseleti Központ hajlik a párbeszédre: nyilt levelükben leírják, hogy készek a probléma áttekintésére.

 

Security Check Required

 

Lépett a rendőrség az egyre gyakoribb motoros balesetek miatt, sűrűbbé válnak az ellenőrzések

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló