2023. október 3., Helga

Környék ügye

#tarna-patak #aszály #tóth és tóth borászat

Pápai: Érthetetlen a Tarna-üggyel kapcsolatos közöny

Csarnó Ákos 2023.01.25. 11:15Az Egri Borvidéki Hegyközségi Tanácstól és a Heves Vármegyei Önkormányzattól vár állásfoglalást Pápai Ákos egri önkormányzati képviselő (Mi Hazánk). Már gyanúsítottja is van a büntető ügynek, illetve több hatóság is állapított meg jogszabálysértést, a víz kiszivattyúzásával kapcsolatban – írta meg a képviselő a közösségi oldalán.

 

Az ügyben az egri borvidéki hegyközségi tanácsnak állást kellene foglalnia azzal kapcsolatban, hogy mi a véleménye a debrői Tóth és Tóth borászat természetkárosító tevékenységéről.  Nem lehetünk közömbösek az élővizeinkkel kapcsolatban - tájékoztatott a TV Eger.

 

Pápai Ákos emlékeztetett rá, hogy az egri közgyűlés korábbi döntése ellenére mégis meghívták ez év elején egy az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa által szervezett rendezvényre, a korábban a Tarna kiszivattyúzásával kapcsolatba hozott borászatot. A mozgalom alelnöke úgy fogalmazott tudomása szerint a vízügyi igazgatóság már szabott ki bírságot és büntetőeljárás is volt ezzel kapcsolatban. Szerinte a megyei önkormányzatnak is meg kellene szólalnia az ügyben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló