2024. május 20., Bernát Felícia

Környék ügye

#pápai ákos #mi hazánk #tarna #tóth és tóth borászat #hajdara roland

Pápai Ákos szerint a kompolti polgármester segített elsimítani a Tarna vizét kiszippantó borászat egy korábbi stiklijét

Kovács Dávid 2022.08.04. 10:45

A Mi Hazánk politikusa szerint a lottómágus Balázs Zoltán kibulizta, hogy ne számlázzák ki a vállalkozásnak egy általuk okozott dugulás elhárításának költségét.

 

A Tarna kiszáradása miatt az ügyben érintett vállalkozás, az aldebrői Tóth és Tóth borászat telephelye előtt tartottak sajtótájékoztatót a Mi Hazánk Heves megyei szervezetének vezetői, Pápai Ákos megyei elnök és egri önkormányzati képviselő, valamint Hajdara Roland választókerületi elnök.

 

"Újabb információhoz jutottunk, miszerint ez a vállalkozás már korábban is érdekes dolgokat tett" – nyilatkozta az eseményt követően Pápai Ákos a városi tévének, aki úgy tudja, a borászat korábban eldugította a szennyvízhálózatot Kompolton, ami egy baráti viszony miatt végül következmények nélkül maradt.

 

Ahogy egyik korábbi cikkünkben írtuk, az Egri Ügyek információi szerint a mezőgazdasági vállalkozás jó kapcsolatot ápol Balázs Zoltánnal, Kompolt lottómágus polgármesterével, akinek hivatalára nemrég újra lecsapott a NAV, és aki – Hadházy Ákos megfogalmazása szerint – ezer szállal kötődik a Fideszhez.

Feltehetőn olyan anyagokat juttattak a csatornába, ami aztán eltömte a rendszert. Ugyanakkor később, a dugulás elhárítása után, a vízműnél a helyi polgármester, Balázs Zoltán közbenjárására ezt a tisztítási műveletet nem számlázták ki nekik, így az okozott kárt a cég megúszta

– mondta Pápai a helyszínen a Heol.hu tudósítása szerint.

 

Ezen a ponton érdemes emlékeztetni magunkat a kápolnai Macskaárvaházat vezető Bóday Pál egyik korábbi nyilatkozatára: a Tarna-ügy motorjává váló környezetvédő lapunknak a kiszáradt meder mellett arról beszélt, hogy a borászat emberei azt állították, olyan politikai kapcsolatokkal rendelkeznek, hogy nekik biztosan nem eshet bántódásuk, és különben is "mindenki ki van fizetve", ami Bóday tudomása szerint gyakran bort jelent.

 

Pápai Ákos szerint tűrhetetlen, hogy egyes emberek kiskirályként bármit megtehetnek és végezhetik a tevékenységüket a Tarna mentén. "A forrásaink biztosak és kiállunk mellettük. Amennyiben a munkahelyükön ezért őket retorzió érné, mi ismételten a sajtóhoz fordulunk és a nyilvánosság erejével szeretnénk ezeket a kollégákat megvédeni" – idézi a megyei portál a mi hazánkos politikust.

Az egri közgyűlés munkájában is részt vevő Pápai arról is beszélt: ő maga is javasolta volna, hogy tiltsák ki a borászatot a városból, ám Mirkócki Ádám polgármester végül megelőzte őt. Egyúttal jelezte: javasolni fogja, hogy ez a tiltás egy évig tartson.

A városi tévé anyaga szerint Hajdara Roland az eseményen kifogásolta, hogy az illetékes hatóságok részéről alig történt érdemi megmozdulás a Tarna kiszáradása miatt, az ügyet pedig a Mi Hazánk parlamenti frakciójába távozó Dócs Dávid fogja beterjeszteni az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságához.

 

A kiszáradt Tarna egyik szakaszát az Egri Ügyek is felkereste, helyszíni riportunkat – amely során egy helyiek által kezdeményezett spontán mentőakcióba keveredtünk – itt olvashatja.

 

A városi tévé anyagát itt lehet megnézni:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló