2023. május 28., Emil Csanád

Környék ügye

#romák #rasszizmus

Nem engedték be a Momentum roma származású parlamenti képviselőjét egy gyöngyösi szórakozóhelyre


Csak a szokásos, hétköznapi rasszizmus.

Lőcsei Lajos, a Momentum roma származású országgyűlési képviselője a hivatalos közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyben arról számol be, hogy nem engedték be bőrszíne miatt egy gyöngyösi szórakozóhelyre.

 

A Momentum politikusa azután szeretett volna bejutni a helyre, hogy több fiatal jelezte neki, nem engedik be őket, feltehetőleg cigány származásuk miatt.

„Ezek közül a fiatalok közül többet én is személyesen ismerek, jól szituált és rendes családból jönnek, így joggal érezhették azt, hogy bőrszínük miatt nem engedik be őket a diszkóba” – világított rá a problémára Lőcsei.

Az országgyűlési képviselő ezért személyesen, felesége és egy barátja társaságában akart megbizonyosodni arról, hogy valóban bőrszínűk és feltehetően a származásuk miatt nem engedi be a romákat a szórakozóhelyre.

 

„Feleségemet és barátomat gond nélkül beengedték, azonban engem – egy barna bőrű országgyűlési képviselőt – nem engedtek be” – emelte ki a videójában Lőcsei Lajos és arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben bárkit hasonló megkülönböztetés ért, akkor az mondja el neki a történetét.

 

Lőcsei Lajos jelezte, az ügyben az ombudsmanhoz fordul.

 

 

 

indexkép: facebook

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló