2023. március 22., Beáta Izolda

Környék ügye

#tisza-tó #útlezárás

Néhány út le lesz zárva a Tisza-tónál

Nagy Donát 2022.03.07. 08:27

Úgysincs kirándulóidő, felújítanak pár dolgot.

Forgalomkorlátozások léptek érvénybe a Tisza-tónál, írja a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság Facebook-oldala.

 

 

A poszt szerint útburkolat-felújítás kezdődik, így néha útlezárásokra kell számítani.

 

További részletek:

 

– A Kiskörei Hullámtéri Duzzasztómű útburkolatának javítása miatt 2022. március 9. és március 11. között teljes útlezárásra kerül sor a Kiskörei üzemi híd és a Hullámtéri Duzzasztómű közötti szakaszon.
– A lezárás miatt nem lehet áthajtani a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, illetve közlekedni az árvízvédelmi töltésen Abádszalók és Kisköre között. Ezen időszakban kizárólag a közúton haladhat a forgalom.

– 2022. március 7. és március 21. között teljes útlezárásra kerül sor a Tisza folyó bal part 144+950 – 146+350 tkm szelvényei (Abádszalóki szivattyútelep (Nagykunsági beeresztő műtárgy előtt) és az Abádszalóki sólyapálya) közötti szakaszon. Ebben az időszakban Abádszalókon szintén nem lehet felhajtani az árvízvédelmi töltésre.
– A Nagykunsági-főcsatorna beeresztő műtárgya és a Kiskörei Hullámtéri Duzzasztómű közötti árvízvédelmi szakasz a Pusztataskonyi szivattyútelepnél lévő felhajtón át közelíthető meg.


Az igazgatóság arra kéri a Tisza-tóhoz érkezőket és az elsőrendű árvízvédelmi töltésen közlekedőket, hogy vegyék figyelembe a kihelyezett forgalomkorlátozási jelzéseket, és fokozott körültekintéssel haladjanak a munkavégzéssel érintett területeken, illetve azok környezetében!

 

Címlapkép: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló