2022. november 28., Stefánia

Környék ügye

#szilvásvárad #fogathajtás #lovassport

Négy évtized után újra Szilvásváradon rendezik a négyesfogathajtó-világbajnokságot

Barna Benedek 2021.06.22. 13:56

A 2024-es vb-nek ad majd otthont a Heves megyei település.

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) döntése értelmében 2024-ben Szilvásvárad rendezheti meg a négyesfogathajtó-világbajnokságot – közölte az MTI-vel a térség országgyűlési képviselője.

 

Horváth László jelezte: a versenynek 40 évvel a legutóbb ugyanott megtartott legendás, lovas világesemény után adhat újra otthont 2024-ban a Heves megyei település. A döntés jelentőségét méltatva aláhúzta: Magyarország 1984-ben nemzetközi elismerések sorát kapta a rendezésért, az akkori vb a magyar fogathajtást az élvonalba emelte, a versenyzők között még Fülöp herceg is rajthoz állt.

 

 

A térség képviselője szerint a kiváló hajtóinknak és a lipicai lovaknak köszönhető, hogy a fogathajtás Magyarország egyik legsikeresebb sportága. Hozzátette: a világszínvonalú Lipicai Lovasközpont megépítése elengedhetetlen volt a vb megrendezéséhez.

Szilvásvárad ennek köszönhetően 2024-ben újra a nemzetközi figyelem középpontjába kerül, új lendületet adva az ország lovassportjának, valamint a település és tágabb környezete idegenforgalmának, vendéglátásának, szolgáltatói szektorának egyaránt

– hangsúlyozta Horváth László.


Szilvásvárad mellett a hollandiai Valkenswaard és a németországi Lähden pályázott a rendezésre. Magyarországon legutóbb 2004-ben volt négyesfogathajtó-világbajnokság, akkor Kecskemét volt a házigazda.

 

(Indexfotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló