2024. február 25., Mátyás

Környék ügye

#fidesz #nagyréde #siposné fodor judit

Nagyréde polgármestere szerint hozzájuk is megérkezett a lejáratókampány

Nagy Donát 2022.03.12. 12:12

A Heves megyei település első embere azt mondja, a Fidesztől jönnek a névtelen szórólapok és az álprofilok kommentjei.

 

A Gyöngyöstől néhány kilométerre lévő Nagyrédén alaposan felbolydult a település élete, amióta szórólapokon és kamuprofilokon keresztül támadják a polgármestert, Siposné Fodor Juditot, írja a Telex.

 

A cikk szerint a postaládákba bedobált szórólapokon többek között azzal vádolták meg őt, hogy törvénytelenül rúgta ki a falu jegyzőjét, többször is feljelentette az iskolaigazgatót, ellehetetleníti a képviselő-testület munkáját, és saját céljaira költött a falu pénzéből.

 

A szórólapokat a "Nagyréde jövőjéért baráti kör" jegyzi, azonban semmi nyoma annak, hogy valóban lenne ilyen civil szerveződés a településen. A szórólapozás tavaly novemberben indult be, négy egymást követő éjszaka szórták tele a postaládákat, írják.

 

A Telex szerint a Facebookon egy Nagy István nevű álprofil aktív, a Nagyréde ügyeivel foglalkozó közéleti csoportban rendszeresen arról posztol, hogy a polgármester hazudozik, gátolja a testület munkáját, megfigyeli és lehallgatja az önkormányzat dolgozóit, és megcsalja a férjét.

 

A polgármester úgy gondolja, hogy ugyanazok állhatnak a szórólapok és az álprofil mögött, mivel nagyon hasonló stílusban íródtak a bejegyzések és a szórólapok. Az is furcsa, hogy ez a Nagy István folyamatosan olyan információkat oszt meg, amiket csak bizonyos önkormányzati képviselők tudhatnak.

Halljuk a tévében, hogy gyűlöletkampány folyik, de amikor ideér egy ekkora településre, az döbbenetes. Megjött Nagyrédére az országos politika.

– mondta a lapnak a polgármester.

 

Nagyréde esete azért is érdekes, mert jól mutatja, hogy a politikai villongások hogyan tudják akadályozni egy ilyen méretű település működését, írják.


Az országos politikában megszokott jelenségnek számít az ellenfeleket mocskoló, lejárató szórólapok terjesztése vagy azálprofilokműködtetése. Nagyrédén viszont nincsenek hozzászokva az ilyesmihez, nyugodt település az övék, mondta a polgármester. Ha választás van, akkor persze megy az adok-kapok, de a kampány végével mindig lecsengett a felfokozott hangulat, lenyugodtak a kedélyek. Most viszont nem ez a helyzet, a szórólapozás hetekig téma volt a faluban, mindenki erről beszélt, és a fegyelmi eljárás is komoly indulatokat váltott ki. ,

 

A polgármester úgy látja, hogy a folyamatos áskálódás miatt megosztott lett a falu, családokat szakít szét a politika. Mivel kimondva-kimondatlanul a Fidesszel azonosítják a vele szemben álló képviselőket, most Nagyrédén úgy áll a helyzet, hogy:

Van a Fidesz, meg van a Siposné.

A cikk szerint nem egyszerű a politikai helyzet Nagyrédén, a polgármester ugyanis kisebbségben van a hétfős képviselő-testületben. Ugyanakkor nem érti, hogy miért most, bő két évvel az önkormányzati választások előtt kezdték el támadni. Ha 2024-ben csinálják ugyanezt, akkor pár hónap leforgása alatt ellehetetlenült volna a helyzete, mondta. Talán arra megy ki az egész, hogy nem bírja a nyomást, és idővel magától lemond. Abban az esetben elég lenne új polgármestert választani, a testület változatlan felállás mellett a helyén maradna, ő viszont a szabályok szerint nem indulhatna újra.

 

Siposné családját is megviselik a támadások, egyik ismerőse azt tanácsolta, hogy szálljon ki, mert nem ér ennyit az egész. Az ő fejében is megfordult már, hogy inkább feladja. Amikor megválasztották, nem volt felkészülve ehhez hasonló támadásokra. Az biztos, hogy kétszer is meggondolja majd, hogy elinduljon-e 2024-ben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló