2023. szeptember 30., Jeromos

Környék ügye

#mezőkövesd #bükk #kerékpárút #bükkzsérc

Mostantól új kerékpárúton tekerhetünk a Bükk kapujában

Barna Benedek 2021.10.12. 18:52

A napokban adták át a 20 kilométeres Mezőkövesd-Bükkzsérc kerékpáros útvonalat.

 

Mezőkövesd és Bükkzsérc között 20 kilométeren tekerhetnek biztonságban a bringások. A szakaszból 14 kilométer teljesen új kerékpárút, a többi része kerékpáros nyom és sáv.  Szarvas és Békésszentandrás között pedig több mint 7 kilométer részben új, részben felújított kerékpárutat adtak át. A fejlesztések a napi munkábajárás mellett turisztikai célokat is szolgálnak, hiszen a mezőkövesdi kerékpárút az EuroVelo 14-es útvonal része is – számolt be az aktivmagyarorszag.hu.

 

A Mezőkövesd-Bogács-Cserépfalu-Bükkzsérc településeket összekötő 20 kilométernyi kerékpáros útvonalból körülbelül 10 kilométer önálló bicikliút, további 4,5 kilométernyi szakasz mezőgazdasági útvonal leaszfaltozásával, 6 kilométer pedig kerékpáros nyom felfestésével jött létre.

 

A beruházás jelentős aktív turisztikai jelentőséggel bír, hiszen Mezőkövesdről így megnyílt a biztonságos kerékprozás lehetősége a Bükk irányába, illetve a kerékpárút Mezőkövesd és Bogács közötti szakasza egyben az EuroVelo 14 jelű, Közép-Európa Vizei elnevezésű nemzetközi kerékpáros turisztikai útvonal része is. Így egy nagyobb hálózat új eleme is elkészült.

– fogalmaz az Aktív Magyarország közleménye.

 

A 2 milliárd forintos fejlesztés során a kerékpárút mellett Mezőkövesden új buszpályaudvart építettek a vasútállomás mellett, valamint fedett forgalmi központot és a MÁV-val közös információs rendszert is kialakítottak. A projekt része a kapcsolódó zöldfelületek rendezése, egy kerékpártárolót és parkolót, valamint buszöblöt és buszmegállót is kialakítottak.

 

(Indexkép forrása: Mezőkövesd Képekben / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló