2024. május 27., Hella

Környék ügye

#előválasztás #momentum mozgalom #ellenzék

Előválasztás Heves megyében: a Momentum bemutatta hatvani és gyöngyösi jelöltjét is

2021.03.21. 14:13

Újabb indulók az ellenzéki térfélről.

Idén augusztusban kezdődnek majd az ellenzéki elővlasztások, a Momentum Mozgalom pedig a közelmúltban több jelöltjét is bemutatta, így január végén már kiderült, hogy Egerben az MSZP korábbi önkormányzati képviselőjét, Jánosi Zoltánt indítják. Vasárnap az ellenzéki párt további jelöltek nevét tette közzé a Facebookon, köztük két további Heves megyei indulóét is.

 

A Momentum posztjából kiderült, hogy a Heves megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében, azaz Gyöngyösön Beraxa Krisztina méretteti meg magát az előválasztáson, míg a 3. számú választókerületben, Hatvanban a párt roma stratégiáért felelős politikusát, Lőcsei Lajost indítják.

 

A jelöltek a párt bejelentését követően saját közösségi oldalukon rövid bemutatkozást is közzétettek:

 

Tisztelt Heves megyei polgárok!
Beraxa Krisztina vagyok, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje a Heves megye 2. sz. választókerületben. 
Magyarország a hazám, itt születtem, itt kötöttem barátságokat, itt találtam szerelmet, itt fedeztem fel Ady és Petőfi verseit. Számomra magyarnak lenni elsősorban nem a szavakban, hanem a tettekben és érzelmekben nyilvánul meg. Hiszem, hogy a gyűlöletkeltés nem vezet sehova, hiszem, hogy minden magyar embert megillet a tisztes jövedelem, a minőségi oktatás és egészségügy, a mindenkit egyenlő mércével mérő jogrendszer. Nem ellenségek vagyunk a közös hazánkban, hanem egymást erősen tartó és összekapaszkodó nemzet, mely sokkal többre hivatott, mint, hogy a szűk fideszes elitet szolgálja egy életen át. A célom, hogy megtaláljuk egymással a közös pontokat, hiszen csak így tudjuk megvalósítani közös céljainkat, az ország és benne Heves megye fejlesztését is. Ezért fogok dolgozni a jövőben, együttműködve a szövetséges pártokkal, az önkormányzatokkal, és a leendő koalíciós kormánnyal egyaránt.

– írta a gyöngyösi jelölt.

momentum-

Lőcsei Lajos vagyok, 36 éves agrármérnök. A választókerületemhez tartozó Tarnaörs településen élek feleségemmel, gyerekeimmel.

Ami az egész országban jellemző probléma, az a mi körzetünkben hatványozottan jelen van. Jelentős hiányosságok az infrastruktúrában, oktatásban, egészségügyben, munkahely-teremtésben. Ezek mind-mind olyan okok, ami miatt fiatalok ezrei kénytelenek elhagyni térségünket. A Fidesz kormánya kivéreztette a vidéket, és vele együtt lakóit is. Nem tűrhetjük tovább, hogy vidéki falvaink, városaink egy szűk politikai elit játékszerei legyenek.

Azért indulok parlamenti képviselőjelöltként, hogy térségünk ismét élhető, biztonságos, gyerekeinknek bármely körülmények között otthont adó vidék lehessen. 

– fogalmazott a hatvani induló.

momentum--

(Képek forrása: Facebook; Indexfotó: Balogh Zoltán / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló