2024. július 23., Lenke

Környék ügye

#máv #tömegközlekedés #volánbusz #menetrend

Menetrendi változások jönnek a MÁV-nál és a Volánnál, Heves megyét érintő módosítások is lesznek

Barna Benedek 2022.08.23. 15:20

A vonatmenetrend augusztus végén, a buszmenetrend szeptember elején módosul egyes vonalakon.

 

Augusztus 29-től életbe lép a 2021/2022-es menetrend szokásos, harmadik módosítása, amely több vasútvonalon hoz jelentős menetrendi fejlesztéseket az átszállási lehetőségek javításával és a kínálat bővítésével – közölte honlapján a MÁV.

 

A szűkebb hazánkat érintő módosítások a következők:

 

Kál-Kápolna—Kisújszállás vonal (102):

A Kál-Kápolnáról 9:42-kor induló, Kisújszállásig közlekedő személyvonat egy órával korábban közlekedik, 8:42-kor indul. A Kisújszállásról 8:40-kor induló, Kisköréig közlekedő személyvonat egész évben naponta közlekedik, Kisújszállásról 8:34-kor indul.

A Kisköréről 13:20-kor induló, Kisújszállásig közlekedő személyvonat egész évben mindennap közlekedik, az egyenletes menetrendi kínálat érdekében Kisköréről 12:30-kor indul.

 

Vámosgyörk—Gyöngyös és Vámosgyörk—Újszász—Szolnok vonalak (85, 86):

Az esti eljutási lehetőségeket bővítve mindennap új személyvonat indul 20:08-kor Vámosgyörkről Gyöngyösre, illetve visszafelé 20:32-kor Gyöngyösről Vámosgyörkre. Emellett a 86-os Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon új személyvonatok indulnak naponta 9:09-kor Vámosgyörkről Szolnokra és 11:05-kor Szolnokról Vámosgyörkre. A Szolnokról 19:05-kor induló, Jászapátira közlekedő személyvonat útvonala Vámosgyörkig meghosszabbodik, továbbá új személyvonat indul Vámosgyörkről Jászapátira mindennap 21:12-kor.

 

A MÁV-hoz hasonlóan a Volánbusznál is lesznek változások, a busztársaság szeptember 1-jétől számos útvonalon módosítja a menetrendet.

 

A heol.hu a Volán közlése nyomán arról számolt be, hogy az Eger, Kerecsend, Füzesabony és Tiszanána közti szakaszon az iskolai előadási napokon 6 óra 40 perckor a füzesabonyi vasút megállóhelyről a megyeszékhelyre közlekedő járat nem közlekedik. A hetek utolsó tanítási napja kivételével iskolai napokon 13 óra 25 perckor Eger, autóbusz állomásról ­Besenyőtelekre nem indul járat, utazni az öt perccel később közlekedő busszal lehetséges

 

 

(Indexfotó: mavcsoport.hu – Képünk illusztráció!)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló