2024. április 19., Emma

Környék ügye

#eger #heves megye #koronavírus #járvány

Tavaly októberi szintre szelídült a koronavírus-járvány Heves megyében – GRAFIKON

Keller Richárd 2021.05.21. 13:53

Egerben is jelentősen csökkent az aktív fertőzöttek száma, utoljára márciusban volt ennyi beteg.

Folytatódik az elmúlt hetekre jellemző tendencia és tovább csökken az aktív fertőzöttek száma Heves megyében számolt be a legfrissebb adatokról Nyitrai Zsolt pénteken a Heol-nak. A fideszes országgyűlési képviselő tájékoztatása szerint jelenleg 860 aktív koronavírusos beteg van megyénkben, Egerben 295 fertőzött személyt ápolnak.

 

Legfrissebb infógrafikánk szerint ezek a számok azt mutatják, hogy megyei szinten tavaly októberben volt ilyen kevés beteg, de Egerben is jelentősen csökkent az aktív fertőzöttek száma, amely márciusban volt hasonló mértékű. A járvány kezdete óta 20.695 Heves megyében tartózkodó fertőzöttet regisztráltak.

5-21-aktív-heves

5-21-aktív-eger

Nyitrai az oltásokkal kapcsolatban arról számolt be, hogy Heves megyében a jövő hét szerdáig tartó oltási hét végére közel 145 ezer lehet azoknak a száma, akik legalább az első vakcinát megkapták. Mint fogalmazott: Európában először Magyarország érte el azt, hogy van elég vakcina mindenki számára, aki kéri az oltást. Jelenleg aki regisztrál, az egy-két nappal később már bármilyen vakcinára foglalhat időpontot tette hozzá.

 

Országosan várhatóan pünkösd hétvégéjére eléri az ötmilliót a beoltottak száma, így új intézkedések lépnek életbe, melyről már mi is írtunk. Orbán Viktor péntek reggeli bejelentése szerint a legfontosabb döntések ezzel kapcsolatban, hogy megszűnik a kijárási tilalom, eltörlik a köztéri maszkviselést.

 

Bár a védőoltásoknak köszönhetően Magyarországon sikerült letörni a járvány harmadik hullámát, de az indiai vírusmutáns megjelenése potenciális veszélyt jelent, ami ellen csak az oltás jelenthet védelmet a kormányfő szerint.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló