2024. július 13., Jenő

Környék ügye

#tisza-tó #rekord #horgászat #ponty

Megdőlt a Tisza-tavi pontyrekord – FOTÓ

Barna Benedek 2022.05.28. 10:40

Egy több mint 28 kilós halóriást fogtak ki a héten.

 

A héten tartották a Tisza-tavon a III. International Carp Marathon horgásversenyt, amelyen új tórekord született. A hírről beszámoló Pecaverzum azt írja, szerdán délelőtt fogtak ki egy kapitális pontyot, amely 28,39 kilójával a Tisza-tóból valaha kifogott legnagyobb hitelesített ponty.

 

A halnak Karjtár Mátyás és csapata, az Ashima Bojliroller Hungary Team örülhetett, akik az összesítés szerint a 43 résztvevő társaság közül ötödikek lettek.

 

 

A Pecaverzumnak a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. megerősítette, hogy jelenlegi ismereteik szerint valóban ez a legnagyobb ponty, amit valaha kifogtak a Tisza-tóból.

 

A Tisza-tavon egyébként hivatalos rekordlistát nem vezetnek. Az eddigi legnagyobb ponty, amiről tudtak, az egy 28 kilós példány volt, amelyet Folytyik Zoltán csalt horogra 2016 őszén. Annak a halnak ráadásul különösen alakult az élete, ugynis ellopták a Tisza-tóból, aztán 2018-ban egy Pest megyei bányatóból fogták ki ismét, és fénykép alapján felismerték, így "hazatérhetet".

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló