2024. június 24., Iván

Környék ügye

#tűz #katasztrófavédelem #tűzoltók

Már több mint 600 focipályányi terület égett le idén Heves megyében

Kovács Dávid 2022.03.04. 09:01

Eddig közel háromszáz tűzoltóegységre volt a szükség az oltási munkálatoknál.

 

Idén már 223 szabadtéri tűzeset történt Heves megyében. Ezek során során több mint 600 focipályányi terület égett le, és 295 tűzoltóegységre volt a szükség az oltási munkálatoknál, közölte honlapján a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Csak kedden nyolc helyszínen oltottak megyénk tűzoltói szabadtéri tüzeket: Eger, Gyöngyöshalász, Heves, Mezőtárkány, Gyöngyösoroszi, Tarnalelesz, Erdőtelek, Mikófalva határában égett száraz fű, venyige és szemét. A legnagyobb tűzzel érintett terület közel öt hektár volt.

tűzegercsehi
Nemrég közel 150 hektár égett Egercsehi környékén (Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

A katasztrófavédelem a fentiekk miatt ismét felhívta a lakosság figyelmét, hogy a megye teljes terültén tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ilyenkor tilos tüzet gyújtani az erdőkben, a tűzrakó helyeken, a fásításokban, illetve ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon, valamint tilos a parlag és gazégetés is, de lényegében sehol nem javasolt az égetés, tűzgyújtás.

 

"Fontos, hogy mindig nagy körültekintéssel végezzük az égetést, legyen a közelben egy szerszám, amivel a tüzet kordában lehet tartani és néhány vödör víz, vagy a kerti slag, amivel el lehet oltani. Ha feltámad a szél, az égetést abba kell hagyni. A tüzet sosem nem szabad felügyelet nélkül hagyni" – figyelmeztetnek.

 

 

(Indexkép: Szabadtéri tűzeset Mikófalva határában; Papp László tű. őrm/Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló