2021. szeptember 25., Eufrozina Kende

Környék ügye

#heves megye #sarud #magyarok kenyere

Magyarok Kenyere: Heves megyében több mint 30 tonnányi búzaadomány gyűlt össze a rászorulóknak

Barna Benedek 2021.08.27. 16:26

Több tucat gazda vett részt a kezdeményezésben, és a tavalyinál jóval több felajánlás érkezett.

 

Tizenegy évvel ezelőtt indult a Magyarok Kenyere elnevezésű, határokon átnyúló kezdeményezés, amelynek keretében búzaadományokat gyűjtenek, amelyeket rászorulókhoz juttatnak el.

 

Pénteken Sarudon tartották a program megyei rendezvényét, amelyen a heol.hu beszámolója szerint Szendrei László, a Heves Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke, és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves megyei elnöke elmonta: azt hitték, sem a termés mennyisége, sem a minősége nem lesz jó és csökken az adományozott búza mennyisége is, de nem így lett:

a tavalyi 26 tonnával szemben több mint 32 tonna búzát ajánlottak föl eddig jótékony célra a megyei gazdák, és a pénzadomány gyűjtése is folyamatos.

Seszták Attila, a NAK Heves megyei igazgatója beszédében példaértékűnek nevezte a gazdák áldozatvállalását, eltökéltségét. Szerinte felelősséget vállalnak a rászorulókért, a gyerekekért és azért, hogy legyen magyar szó a Kárpátokon belül. A Heolnak úgy nyilatkozott, hogy a szűkebb hazánkban mostanáig összegyűlt 32,8 tonna búzát adott össze 78 Heves megyei felajánló, 58 magánszemély és 20 gazdasági társaság.

 

Az új kenyereket a felszólalásokat követően Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatója áldotta meg Sarudon.

 

 

(Indexfotó: MTI / Képünk illusztráció)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló