2024. április 20., Tivadar

Környék ügye

#hort #időközi választás

Magyar Norbertet választották polgármesternek Horton

Nagy Donát 2022.08.15. 09:31

Mindössze 5 szavazattal előzte meg a korábbi polgármestert, miközben 2000 választópolgár inkább otthonmaradt.

Magyar Norbertet (független) választották a Heves megyei Hort új polgármesterévé a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

 

Némethné Keresztes Katalin elmondta: négy független jelölt versengett a posztért, közülük Magyar Norbert 381 voksot kapott, mindössze 5 szavazattal megelőzve a korábbi polgármestert, Juhász Lászlót.

 

A polgármesterjelöltek közül hárman képviselőjelöltként is megmérettették magukat. Velük együtt a hattagú testület mandátumaira 21-en pályáztak, ugyancsak függetlenként. Jelezte: a Heves megyei nagyközség 3022 választásra jogosultja közül vasárnap négy szavazókörben összesen 1008-an adták le voksukat. Rendkívüli esemény a választás ideje alatt nem történt – tette hozzá.

 

Emlékeztetett: az időközi választásra Horton azért volt szükség, mert május 12-én a képviselő-testület feloszlatta magát.

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló