2022. január 26., Vanda Paula

Környék ügye

#időjárás

Ma is lesz ónos eső Heves megyében

Nagy Donát 2021.12.28. 08:17

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Több megyére ismét figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt az OMSZ. Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében van érvényben első fokú figyelmeztetés.

 

Azt írták: a Duna vonalának tágabb térségében a délelőtti órákig előfordulhat ónos szitálás. Késő délutántól az Alföld északi felén, a főváros térségében, később pedig az Északi-középhegység környezetében is várható ónos eső. Ennek pontos mennyisége bizonytalan, így az említett térségekben akár másodfokú riasztást is kiadhatnak.

 

Megjegyezték ugyanakkor, hogy a kedden várható ónos eső mennyisége az elmúlt napokban mértnél valószínűleg jóval kevesebb lesz.

 

Kitértek arra is, hogy kedd este az Északi-középhegység térségében újabb havazás kezdődik. Ezt idővel délnyugat felől egyre többfelé fagyott eső, ónos eső váltja fel, és a havazás az északkeleti határvidékre korlátozódik. A térségben kedd éjfélig maximum 3-4 centiméter friss hó várható - írta a meteorológiai szolgálat.

 

Frissítés: napközben az OMSZ további figyelmeztetéseket adott ki, egyes területek esetében pedig másodfokúra emelte a figyelmeztetést. Így összesen 11 megyére elsőfokú, 4 megyére (Pest, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre) és Budapestre pedig másodfokú, azaz naracssárga figyelmeztetést adtak ki. (Érdemes az OMSZ oldalát figyelni az akutális meteorológiai helyzet kapcsán.)

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló