2022. augusztus 15., Mária

Környék ügye

#hatvan #m3-as autópálya #forgalomkorlátozás #aszód

Javítják az M3-as feletti hidat, hétfőtől Aszód és Hatvan között korlátozzák a forgalmat a sztrádán

Barna Benedek 2021.06.25. 12:54

A sávlezárás mellett a sebességet is korlátozzák.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy szakembereik

az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Aszód és Hatvan között a 3-as főút M3 autópálya feletti hídján egy közlekedési baleset miatt megsérült tartógerendát javítanak. A munkálatok június 28-án, hétfőn kezdődnek és várhatóan július közepéig tartanak majd, ez idő alatt az érintett időszakban forgalomkorlátozásra, sávlezárásra és sebességkorlátozásra számíthatnak a közlekedők.

A szakemberek az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán a 42-es és a 45-ös kilométerszelvények között, június 28-án déltől lezárják a belső sávot, de a forgalom áttereléssel és sávelhúzással mindkét irányban továbbra is két sávon haladhat majd. Lesznek olyan időszakok, amikor a hídon látható munkavégzés nem lesz, de a beépítendő anyagok technológiai kötésideje miatt a forgalom a lezárt forgalmi sávban nem közlekedhet.

 

Július 2. 18 órától július 4. délig az autópálya Budapest felé tartó oldalát a munkálatok környezetében lezárják, valamint a 3-as főúton a hídon is félpályás lezárás lesz érvényben. Ezalatt az M3-as autópálya forgalma Budapest felé áttereléssel a szemközti pálya előző sávjában tud haladni, míg a Nyíregyháza felé tartó forgalom a külső és a leálló sávot használhatja majd.

 

A Közút a munkálatok ideje alatt is arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a munkaterületekre figyelmeztető és ott érvényben lévő korlátozásokat tartsák be. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló