2024. március 29., Auguszta

Környék ügye

#m3-as autópálya #forgalomkorlátozás

M3-ason közlekedők figyelmébe: karbantartás miatt korlátozzák a forgalmat sztráda több szakaszán

Barna Benedek 2022.06.19. 09:30

Sövényt nyírnak és terelőelemeket javítanak, lesz sávszűkülés és sebességkorlátozás is.

 

Karbantartási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz az M3-as autópálya több szakaszán hétfőtől – tájékoztatott a portálunkhoz is eljuttatott közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Azt írták, június 20-24 között, hétfőtől péntekig sövényvágást végeznek a Közút dolgozói a sztráda mindkét oldalán, a 70-es és 35-ös kilométerszelvények között. Ezalatt, 8 és 16 óra között a forgalom az érintett helyszíneken ideiglenesen egy sávra szűkül, továbbá szintén 80 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

 

Június 21. és július 8. között pedig terelőelem-javítási munkálatok zajlanak majd Mogyoród térségében, a Budapest felé vezető oldalon. Ebben az időszakban a főváros irányába sávelhúzással továbbra is két sávon haladhat forgalom és 80 kilométer/órás sebességkorlátozást is bevezetnek a szakemberek.

autópálya-dugó-mti-krizsán-csaba
Fotó: Krizsán Csaba / MTI (Képünk illusztráció)

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávba.

 

A karbantartási munkák idején a hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, az utinform.hu oldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló