2024. február 24., Szökonap

Környék ügye

Lovas kocsis szelektív hulladékgyűjtés

2019.11.30. 00:00

Önök el tudnák képzelni, hogy Eger utcáin, vagy a környék településein lovaskpcsival gyűjtsék be a szelektív hulladékot? Mi le vagyunk nyűgözve az ötlettől! Ez az igazi rezsicsökkentés!

Akár Egerben, de a megyében a kisebb településeken tökéletesen alkalmazható lenne a szelektív hulladékbegyűjtésre a lovaskocsi. Olcsóbb, tovább tart, könnyen mozog és környeetbarát. ráadásul ki nem szereti a lovakat?

Az alábbi kisfilm az Integrált Falusi Hulladék-begyűjtő Lovas Központ működését mutatja be, egy hulladékgazdálkodási egyensúlyjavító projektjavaslat keretében. A hazai törekvések és az Uniós vállalások következtében fontos megoldásra váró feladat a házhoz menő szelektív hulladék begyűjtés országos kiterjesztése, 6 millió lakosra, 2020-ig. A lovas kocsis begyűjtés folyamatának modellezése jelenleg Nagyvázsonyban történik. A kisfilm mindezek bemutatása mellet arra is rávilágít, hogy a lovas kocsis rendszer hazánk településeinek 75 százalékában alkalmazható.

 

Miközben egy hulladékszállító jármű 50 millió forintba kerl és éves szinten 6 milliót is meghaladja az üzemben tartása és kb. 10-15 év után teljesen elhasználódik, addig a lovaskocsi a lovakkal ennek töredéke árból tovább alkalmazható! Tizenöt év alatt megközelítőleg 120 millió forintot tudna megtakarítani egy hulladék szállítással foglalkozó társaság. Önöknek ennyivel lehetne kevesebbet fizetni a hulladék elszálíításáért!

 

 

 

Ötletgazda Fábry Szabolcs János Nagyvázsony polgármestere.

 

 

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló