2021. május 14., Bonifác

Környék ügye

A Tisza-tó kellős közepére, egy lakatlan szigetre vonult karanténba egy férfi – VIDEÓ

2019.11.30. 00:00

Ljasuk Dimitry a Tisza-tó legvagányabb arca. És nem csak azért, mert most egy lakatlan szigeten vészeli át a nehezebb időket.

 

Nem először találkozunk Ljasuk Dimitry nevével. Nagyjából másfél éve találtunk rá az egyik kisfilmjére, amelyben zseniálisan mutatta be a Tisza-tó csodáit. Azóta is számossal rukkolt elő a tóról, és ő volt az, aki a Tisza kiskörei szakaszánál felgyülemlett szeméttömeg kapcsán bemutatta, kinek köszönhető ez az egész. Igen, "ez a te műved, ember!".

 

Ljasuk Dimitry most a Tisza-tó egyik apró szigetéről küldött egy videót, ahová önkéntes karanténba vonult. Mint írja: "A kunyhó, amit a téli filmem forgatására állítottam fel - de a tél elmaradt - most befogadott engem és itt maradok otthon. Nomád körülmények között élek, de azt hiszem most mindenkire ráfér, hogy egy kicsit vagy nagyon visszavegyünk és kilépjünk a komfortzónánkból. Ezzel a kis bejelentkezéssel próbálok mosolyt csalni az arcotokra ezekben a nehéz időkben".

 

 

A videóhoz fűzött kommentárában megjegyzi: "A karanténomról egy kisfilmet tervezek készíteni, amiben bemutatom a vidám, boldog és szomorú pillanatokat is, amit az ember átél a magányban - egy világválság idején, amikor nem találkozhatsz a szeretteiddel, barátaiddal, tulajdonképpen senkivel. A megszokott városi komfortból itt semmi nem áll rendelkezésemre - de cserébe itt vagyok a természetben, vele élek, kelek, fekszem - ami eléggé feltölt, elfoglal és boldoggá tesz. A bő egy hét alatt átéltem tavaszt, őszt és telet, jéghideg 60km/órás vihart, tükörsima vizet, +22 fokot, amiben leégtem, de megtapasztaltam a -5 fokos hóvihart és dermesztő éjszakákat. A világ változik, vele együtt kell változnunk… Maradjatok otthon és vigyázzatok magatokra! Jó egészséget!" 

 

Ennyire elképesztően vagány videót még nem láttunk a Tisza-tóról

Ismeretterjesztő, szórakoztató és gyönyörű. Láttunk már sok felvételt a Tisza-tóról: földről, vízről, levegőből, kenuból, de nekünk eddig Ljasuk Dimitry videója tetszik a legjobban. Nem csak azért, mert mi is imádjuk és tiszteltjük a Tisza-tavat, és amikor csak tehetjük, egy bringakörre, egy kenutúrára vagy egy jó pecára elruccanunk, hanem mert Dimitry stílusa magával ragadó, csakúgy mint a videó képi világa, felépítése és narrálása.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló