2024. február 24., Szökonap

Környék ügye

#bátor #vadász #kéktúra

Le akarta zárni a Kéktúra útvonalát egy vadász Bátor mellett

Csarnó Ákos 2023.09.15. 15:38

Másfél hónapra akarta. Csak.

 

Egy tábla miatt akadt ki a túrázós társadalom – a telex.hu szerint. A tábla szerint másfél hónapra lezárnák az Országos Kéktúra útvonalát Bátornál, mert a helyi vadász vadászni akar. A tábla végül lekerült, mert a vadász belátta, hogy jogszerűtlen a korlátozása.

„Felháborító esettel találkoztam: az utóbbi időben méltán népszerű Országos Kéktúra útvonalát a Sirok–Szarvaskő szakaszon Bátor mellett másfél hónapra lezárták vadászat miatt, ezt követően pedig 3,5 hónapig csak napi 3 óra hosszat használható ez a szakasz” – írta a telex.hu olvasója. Szerinte aránytalanul sérült a közérdek a vadászatra jogosult érdekével szemben.

A levélhez fényképet is csatolt, amin a tábla szerepel.

 

 

kép: telex.hu, olvasói fotó

 

A telex.hu megkereste a Magyar Természetjárók Szövetségét, hogy van-e tudomásuk a korlátozásról, és azt jogosan teszi-e a vadász. A válasz szerint csütörtökre a vadász leszedte a táblákat. 

 

A környéken nem először történik hajmeresztő eset, legutóbb rókatetem okozott jogos felháborodást.

 

A portál szerint kiderült, hogy a földút, amin a Kéktúra is halad az érintett területen, nem tartozik a két oldalán elhelyezkedő erdőtaghoz, amire a helyi vadásznak vadászati joga van, vagyis az út nem erdő, ezért nem is vonatkozhat rá az erdőtörvény.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló