2024. július 23., Lenke

Környék ügye

#bátor #vadászat #vadász

Felakasztott rókatetem az új szemléltetőeszköz a bátori tanösvényen? Felkavaró tartalom.

Csarnó Ákos 2023.03.21. 14:39

Nem szép látvány.

 

Egy bátori lakos osztotta meg a képet a közösségi oldalán és felháborodottságának adott hangot, hogy miként lehet ilyen kegyetlenül bánni a tetemmel.

A Bátor-tanösvény, és az OKT-mentén. Az illetekes "vadgazdálkodó" úgyis magára fog ismerni. A tábla állami erdőterületen van, ami ugye közvagyon, az út az önkormányzaté, ami ugye szintén közvagyon, a tanösvény pedig EU-s forrásból épült, közterületen, az ide látogató családos állampolgárok (a tulajdonos köz) örömére. A közterületen a vadászati jog bitorlása kötelezettségekkel is jár, pl. az ilyen szarokat el kéne takarítani, ha már e szuicid hajlamú róka itt méltóztatott önmagát meggyilkolni (hiszen hogyan máshogy kerülhetett volna ide?)

 

fotó: Klein Dávid

 

A kérdések és az észrevételek jogosak, ez embertelen, akárhogy is nézzük vagy magyarázná bárki is. Akár feledékenység is lehet a háttérben, de egy túraútvonalon ilyen nem lehet megtenni. Meg sehol se.

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló