2024. május 27., Hella

Környék ügye

Kutyapiszok, kerítésszaggatás, letaposás: hiába hóágyúznak, tönkreteszik a síparkot Mátraszentistvánon – FOTÓK

2019.11.30. 00:00

Biztonsági őröket kell bevetni, mert a kirándulók és a szánkózók nem foglalkoznak a sípályák határaival.

 

"A legutolsó hétvégi hóágyúzás során mintegy 7-8 ezer köbméter technikai hó készült el annak ellenére, hogy mindösszesen egy napon keresztül volt kellően hideg a működéshez. Ez a mennyiség sajnos még mindig nem volt elég a nyitáshoz. Korábban csak december legelején lehetett hóágyúzni. Azóta viszont nagyon sokat olvadt. - írta Facebook-oldalán a mátraszentistváni Sípark, amely azonban arra is felhívta a figyelmet a posztjában, hogy nagyon sokan nem veszik figyelembe, hogy a sípálya kialakítása komoly munkába és pénzbe kerül.

 

A Sípark azt írta, az elkészült hódombokat meg kell óvniuk, ezért a létesítmény elzárt üzemi területnek minősül jelenleg, már a parkolók is le vannak zárva, továbbá a sípálya bejáratai kordonokkal, jelzőszalagokkal, bójákkal vannak lezárva a szánkózók miatt. Ráadásul figyelmeztető táblák vannak kihelyezve, a Síoktatópark pedig külön is el van kerítve, sőt, biztonsági kamerával megfigyelt terület.

 

 A kutyasétáltatók, kirándulók és szánkózni vágyókat azonban úgy tűnik, nem igazán érdeklik a felhívások, így lényegében tönkreteszik a pályákat. "Milyen szülői példa szánkózni vinni a gyereket, de mindenáron? Tovább folytatódott ma (szerdán) is a sípark szószerinti "sárba tiprása". A kerítésen keresztülmászva megtapostak mindent amit értek, havat, kerítést, kaput leszaggatva, kutyaürülék ott hagyva.. Több száz pár láb, több ezer nyom. Elkeserítő a helyzet, megvédjük ami még megmaradt, a holnapi naptól biztonsági személyzet járőrözik a park területén." - írták a posztban, amelyhez az alábbi fotókat csatolták:

 

 

 

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló