2024. február 24., Szökonap

Környék ügye

#sztrájk #gyöngyös

Különleges sztrájkot indítanak a dolgozók a gyöngyösi B. Braun Medical gyárában

2021.03.04. 09:54

Három napon át tart majd a munkabeszüntetés.

Három napig, összesen kilencszer, műszakonként 2 órás sztrájkot tartanak a B.Braun Medical Kft. gyöngyösi gyárában március 10-11-12-én – jelentette be a dolgozók képviseletét ellátó Vasas Szakszervezeti Szövetség a Mérce szerint. Az egyszer használatos orvosi segédeszközöket gyártó vállalatnál működő szakszervezet 8 százalékos béremelést kér egységesen minden munkavállaló számára, a cégvezetés azonban a február 23-án tartott 2 órás figyelmeztető sztrájk után sem emelte korábbi ajánlatát.

braun gyöngyös

Már múlt kedden figyelmeztető sztrájkot tartottak a B. Braun gyöngyösi alkalmazottai, miután az idei bértárgyalások megrekedtek a felek között. A Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi szervezete eredetileg 10 százalékos általános alapbéremelést kért, amely megfelel az elmúlt 3 év átlagának. A vállalat azonban most ennek a felét ajánlotta fel a legnagyobb létszámban dolgozó szerelék-összeállító alkalmazottainak. A szakszervezet azóta engedett követelési igényéből: most már megeleégednének a 8 százalékos emeléssel is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló