2021. július 31., Oszkár

Környék ügye

#heves megye #koronavírus #védőoltás

Az 50-et sem éri el az új koronavírus-fertőzöttek száma Heves megyében

2021.05.08. 08:55

Az országos számok is biztatóbbak a korábbiaknál.

A hivatalos kormányzati oldal szombat reggeli tájékoztatása szerint az elmúlt napon 1376 új koronavírusos esetet regisztráltak országszerte, ezzel a járvány kezdete óta összesen 790 564 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az már 28 504 főre emelkedett azok száma, akik halála a koronavírus-fertőzéssel függ össze. Jelenleg 3633 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 420-an vannak lélegeztetőgépen.

A Heves megyei adatokat nézve nincs túl nagy változás, az egész héten 50 körül volt az új fertőzések száma, szombaton 43 új esetről számoltak be. A járvány kitörése óta 21 ezer 881 pozitív esetet regisztráltak szűkebb hazánkban.

 

covid_terkep_megye20210508

A koronavirus.gov.hu oldalon azt írják, hogy eddig 4.8 millióan regisztráltak az oltásra, nyolcvan százalékuk már meg is kapta azt. (Azt nem részletezik, hogy közülök mennyien vannak, akiknek már mind a két oltást beadták.)  Az online időpontfoglalóban Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat lehet jelenleg foglalni.

 

Éjfélkor lezárult a 16-18 évesek regisztrációja a jövő heti oltáshoz, számukra is napokon belül megnyílik az online időpontfoglaló, amelyről külön tájékoztatást fogak adni, legalábbis azt ígérik.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló