2024. június 16., Jusztin

Környék ügye

#eger #kompolt #balázs zoltán #önkormányzati kisbusz

A polgármester használja a kompolti önkormányzat kisbuszát?

Domán Dániel 2021.09.10. 12:45

Balázs Zoltán kompolti polgármestert már többször vádolták bűncselekmény elkövetésével, két esetben jogerősen el is ítélték. Most a Mi Hazánk két országgyűlési képviselő-jelöltje, Dr. Pápai Ákos és Hajdara Roland azzal vádolja, hogy a kompolti önkormányzat által bérelt 9 személyes kisbuszt magáncélokra használja.

 

Heves megye Borkai Zsoltija a vagyonosodását nemrég azzal magyarázta, hogy többször nyert a lottón. Balázs Zoltán a 2014-es önkormányzati választásokon mindössze egyetlen szavazattal győzte le kihívóját. Később vádat emeltek a kompolti polgármester ellen, mert azt gyanították, szavazatvásárlással próbálkozott. Végül a hét vádpontból három miatt megrovásban részesítették, további négy vádpontban pedig bizonyítottság hiányában felmentették. A helyiek jól ismerik a helyzetet, némelyiküket azonban mégsem izgatja a polgármesterük életvitele, hiszen regnálása alatt a falu fejlődött. Az önkormányzati választások után a polgármester az autóját egy vadiúj BMW-re is lecserélte, holott hivatalos fizetése mindössze 400 ezer forint. Azt a notórius fényképet pedig mindenki jól ismeri, amelyen egy fiatal, meztelen lányon vágja fel a születésnapi tortáját.


Dr. Pápai Ákos az elmúlt hónapokban nyomon követte Balázs Zoltán tevékenységeit, így figyelt fel arra, hogy a falu közpénzzel tömött nővadásza személyes célokra használja azt a kisbuszt, amelyet egy pályázat útján jutott hozzá a település azért, hogy segítsék a szegregátumokban élőket. Ezt az autót pedig az Almagyar domb tetején parkoltatja, ugyanis Balázs Zoltán többször látható Egerben, mintsem Kompolton.

 

 


Bíróság kétszer marasztalta el eddig. Egyszer közlekedési bűncselekményben, egyszer pedig a választás rendje elleni bűncselekményben állapította meg a bűnösségét.

Most a kompolti önkormányzat által bérelt 9 személyes buszt használja magáncélra, amely rendszeresen parkolt Egerben Balázs Zoltán Almagyar-dombi Zöldfa utcai otthona közelében az esti órákban

– mondta el Pápai Ákos, aki elképesztőnek tartja, hogy Balázs Zoltán „karrierje” Magyarországon az új norma. 

IMG_20210825_191513
Balázs Zoltán az Eger Televízió megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy költségmegtakarításképpen saját maga látja el a sofőri feladatokat, a kisbusszal ő szállítja képzésekre, orvosi vizsgálatokra és rendezvényekre a település lakosságát. Vagyonával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, nincs oka magyarázkodásra, nem él luxuséletet.


Pápai Ákos és Hajdara Roland továbbá hajmeresztőnek találja azt, hogy egy majdnem egy milliárdos iskolafejlesztési beruházást a kompolti polgármesterre bíznak, és a fideszes képviselők fényképezkednek velük. Szerintük Balázs Zoltán stabil állapotát az magyarázhatja, hogy jól oszthat vissza, hiszen annak idején a Gyurcsány-kormány alatt Korózs Lajosnak volt az embere. Arról is beszéltek, hogy a közelgő választások idején ugyanúgy előfordulhatnak majd szavazatvásárlások, mint korábban. A két képviselő arra kéri Heves megye kettes körzetének jelenlegi országgyűlési képviselőjet, a fideszes Horváth Lászlót, hogy határolódjon el a kompolti polgármestertől.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló