2024. július 13., Jenő

Környék ügye

#nyomozás #polgármester #kompolt #öltöző

Ötször is nyert a lottón Kompolt polgármestere, így magyarázza feltűnő gazdagodását

2021.03.16. 07:50

Sokan nem értik a Heves megyei faluban, az Egertől nem messze lévő Komplton, hogyan tud drága autókkal járni Balázs Zoltán polgármester, és az életvitelét is kirívónak találják, de tény, hogy a falu sokat fejlődött a regnálása alatt - írta a Blikk. A lap annak kapcsán számol be a polgármester megítéléséről, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága ismertlen tettes ellen folytat nyomozást annak kapcsán, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott kompolti öltözőfelújításra 38 millió forint jutott, ebből 10 százalékos önrészt az önkormányzat fedezett. Azonban sokan azt gyanítják, hogy nem költöttek rá ennyit, mondván, rossz minőségű anyagokat használtak.

 

A lap megkereste Balázs Zoltánt, aki leszögezte, soha egyetlen fillért nem vett ki a közösből, a támadások mögött pedig egy „minden fejlesztést támadó szűk kör” áll. 

 

– Az öltözőt vandálok szétverték, ezért kértem az MLSZ segítségét, a szövetség döntött az összegről és a kivitelezőről is – mondta. Az anyagi helyzetéről megjegyezte, 400 ezer forintot keres havonta, és ugyan a régi Volkswagen-jét egy menő BMW-re cserélte, de eladott egy családi házat is, valamint mostanában a szerencse is mellé állt.

kompolt balázs zoltán
Balázs Zoltán születésnapi bulija (Forrás: Facebook)

 

– A skandináv lottón háromszor volt hatosom, az ötös lottón kétszer négyesem, és sikerült már a Joker-telitalálat is. Tavaly több tízmillió forintot nyertem – mesélte a polgármester, aki elmondása szerint „megérzés alapján” játszik. Mind a mai napig felbukkan az a 40. születésnapján készült fotó, amelyen egy meztelen nőn „tálalták fel” a tortáját. Erről annyit mondott, a szűk baráti köre lepte meg vele, és bár „lehet vitatni, ez jó ötlet volt-e”, de vállalja, mert nagy rajongója a női nemnek.

 

Balázs Zoltán a 2014-es önkormányzati választásokon mindössze egyetlen szavazattal győzte le kihívóját. Később vádat emeltek a polgármester ellen, mert azt gyanították, szavazatvásárlással próbálkozott. Végül a hét vádpontból három miatt megrovásban részesítették, további négy vádpontban pedig bizonyítottság hiányában felmentették.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló