2023. szeptember 21., Máté Mirella

Környék ügye

#tisza

Komoly árhullám jöhet a Tiszán

Csarnó Ákos 2022.09.16. 12:00

5-6 méterrel is emelkedhet a Tisza vízszintje a napokban. Jelentős mennyiségű csapadék körvonalazódik mind a Duna, mind a Tisza vízgyűjtőjében, így mindkét folyón árhullám indulhat el.

 

A hazai folyók és tavak vízállása továbbra is alacsony, illetve igen alacsony, viszont a következő napokban változás látszik e tekintetben. Jelentős mennyiségű csapadék várható mind a Duna, mind a Tisza vízgyűjtőjében, így mindkét folyón árhullám indulhat el – írja az Időkép.

 

Jelentősebb áradás az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése szerint a Tiszán várható, a folyó felső szakaszán – Vásárosnaménynál és Záhonynál – 5-6 méterrel is emelkedhet a vízszint. Árvízvédelmi készültségre azonban egyelőre nem lesz szükség, az aszályos nyári időszakban ugyanis jelentősen megcsappant a víz a Tiszában.

 

Szolnoknál például július eleje óta az ezt megelőző legalacsonyabb vízállás alatti vízszint jellemző, sorra dőltek a negatív rekordok. Viszont az előrejelzés alapján itt is végre esély van a vízszint normalizálódására.

 

indexkép: MTI/Czeglédi Zsolt

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló