2024. július 14., Örs Stella

Környék ügye

#nyitrai zsolt #csalás #nyomozás #NER #pajtók gábor #korona gomba #rácz józsef

Költségvetési csalás miatt nyomoznak az Egri Korona Borház Kft. vezetője után

Csarnó Ákos 2023.09.28. 09:17

Már megint magasra érnek a szálak, ki csodálkozik?

 

Költségvetési csalás, illetve hamis magánokirat felhasználása gyanújával nyomoz az adóhatóság az Egri Korona Borház Kft. ügyvezetője ellen, akit a környéken Fidesz és NER-közeli vállalkozóként emlegetnek. Így nem nagy csoda, hogy a cég munkásszállások kialakítására tavaly 372 millió forintos támogatást kapott.

 

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzése alapján az mfor.hu számolt be arról, hogy az Egri Korona Borház Kft. 2022-ben több mint 372 millió forint támogatást kapott munkásszálló építésére az Országos Foglalkoztatási Nkft.-től. Az országgyűlési képviselő kiemlete, hogy nem találta nyomát annak, hogy a borfaluban vagy azon kívül szállásolják-e el a dolgozóikat.

 

Az Egri Korona Borház Kft. ügyvezetője Rácz József (a környéken jól ismert) üzletember, akiről korábban írták, hogy „Fidesz-közeli vállalkozó, aki gyakran tűnik fel Orbán Viktor beszédeinek hallgatóságában, az első sorokban”.

 

A lap rámutat arra, hogy az Egri Korona Borház egyetlen tulajdonosa az Agrokomp-2000 Kft. A dokumentumok szerint Rácz József és társai ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága „jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével”, valamint „folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége gyanújával” nyomoz.

 

kép: Cégbíróság

 

 

A 2022 szeptemberében kelt dokumentum tanúsága szerint a bűncselekményhez Ráczék az Agrokomp-2000 Kft.-t használhatták fel.

A portál szerint a cég kormánypárti beágyazottságára nemcsak Rácz megjelenései, hanem a cégiratok is utalnak. Az Agrokomp-2000 Kft. korábbi tulajdonosai között megtalálható Pajtók Gábor országgyűlési képviselő. További érdekesség, hogy az Agrokomp-2000 és az Egri Korona Borház cégügyeit Pajtók Gábor ügyvédi irodája, pontosabban a képviselő fia intézhette.

indexkép: MTI / Komka Péter

 

 

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló