2024. július 14., Örs Stella

Környék ügye

#tűzoltóság #kékfény #riasztó

Kidőlt fa, kigyulladt vonatfék és szénmonoxid miatt is kellett vonulnia a tűzoltóknak Heves megyében

Nagy Donát 2021.12.27. 10:09

Volt dolguk rendesen az ünnep alatt a katasztrófavédőknek.

Péntektől vasárnapig összesen 14 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába, írják oldalukon.

 

A 2 tűzesetet és a 5 műszaki mentést összesen 8 hivatásos, 3 önkormányzati tűzoltóegység, valamint 1 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 6 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre. A szén-monoxid-vészjelzők két alkalommal mérgezést vagy tragédiát előztek meg, karácsony első napján húsz négyzetméteren keletkezett tűz egy egri társasház lakásában. 

 

Péntek délelőtt a tiszanánai önkormányzati tűzoltók vonultak Kisköre Dobó István útjára, ahol egy családi házban a szén-monoxid-érzékelő jelzett. Az egység mérései kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét az ingatlanban. Az ottlakók a jelzést követően elhagyták a házat, mérgezést nem szenvedtek. Este Nagyvisnyó határában egy tizenöt méteres bükkfa dőlt az útra, akadályozva a forgalmat. A bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt.

 

Szombat este egy autó árokba csúszott, majd oldalára borult a Füzesabony és Dormánd közötti úton. A füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak az esethez, akik áramtalanították a járművet. Az autó négy utasa segítség nélkül kiszállít a járműből, a mentők megfigyelésre kórházba szállították őket. Este fél nyolc körül jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy kömlői ház fürdőszobájában. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók is szén-monoxidot mértek az épületben, a mérgező gáz azért keletkezhetett, mert a vízmelegítő nem kapott elég levegőt. Este fél nyolc után pedig tűz keletkezett egy egri társasház ötödik emeleti lakásában, a Malomárok úton. A tűzoltók hatvanöt embert kísértek ki az épületből, majd rövid idő alatt eloltották a lángokat. A beavatkozás után mindenki hazamehetett.

 

Vasárnap hajnalban a hatvani hivatásos tűzoltók a mentőknek segítettek egy ingatanba bejutni, hogy egy embert el tudjanak látni. Egy vonat féktuskói gyulladtak ki vasárnak kora este a horti vasútállomáson. A hatvani hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lángokat porral oltó készülékkel eloltották, az egység hőkamerával átvizsgálta a jármű fékjeit, melyek fokozatosan visszahűltek. A vonat közel 150 utasa két mentesítő járattal utazott tovább.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló