2022. november 30., András Andor

Környék ügye

#turizmus #nógrád megye #kilátó #túrázás #felsőtold

Szeretne egy óriás tenyerére állva szétnézni? Csak Felsőtoldig kell utaznia! (FOTÓK)

2021.02.16. 13:01

Különleges kilátót állítottak fel megyénk szomszédságában.

Komka Péter fotóriportjával mutatta be az MTI kedden a szűkebb hazánk szomszédságában, a Nógrád megyei Felsőtold közelében álló, kezet formázó kilátót. A különleges installációt a Farkaskútvölgy Hagyományőrző és Lótenyésztő Sportegyesület kezdeményezésére Csíkszentmihályi Benjámin építész készítette a közelmúltban.

 

A közelmúltban elkészült, különleges kilátó a környék újabb nevezetességévé is válhat, egyelőre azonban nem sok kiránduló hallhatott róla, a szallas.hu cikke szerint a nyomtatott turistatérképek még egyáltalán nem jelölik, de a Google Maps is csak 2020 novembere óta jegyzi.

Mint a portál írja, a környéken több túraútvonal áthalad, köztük az Országos Kéktúra vonala. A "Kéz-kilátó" Felsőtold és Hollókő között található, gyalog a kék jelzést követve meredek úton, nagyjából 40-50 perc alatt érhető el. A kirándulók beláthatják róla a környéket és a Cserhát vonulatait. 

 

kéz-kilátó-felsőtold (3)

kéz-kilátó-felsőtold (2)

kéz-kilátó-felsőtold (1)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló