2021. szeptember 28., Vencel

Környék ügye

#kerékpár #mátra #biciklis #szerviz

Újabb mátrai településeken könnyíti meg kerékpáros szervizpont a defektet kapó, kereket cserélő biciklisek dolgát

Barna Benedek 2021.09.05. 12:34

Ezúttal tíz helyre került egy-egy állomás.

 

Kerékpáros szervizpontokat adott át tíz Gyöngyös környéki településnek a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület. A cél, hogy kiépüljön a Mátrában egy kerékpáros szervizpont hálózat – adta hírül a Gyöngyösi TV.

 

Az első ilyet még 2018-ban telepítették a Szalajka-háznál, ezt négy újabb követte teszt jelleggel. Került Farkasmályba, Mátrafüredre, Sástóra és Kékestetőre. Ezen pontok helyét a kerékpáros térképen sárga S betűvel jelzik. A Gyöngyös–Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnöke, Benkő Béla szerint a szervizállomások jól vizsgáztak a kerékpárosok körében. Volt, akin ez segített, hogy ne gyalog menjen haza, de olyan is akadt, aki ezt látva, rendelt egy állomást a saját településére is.

 

A szervizpontok egy pályázat keretében valósultak meg. "Egy LEADER-pályázat keretében sikerült egy jelentősebb összeget nyernünk arra, hogy kerékpáros szervízhálózatot hozzunk létre, melynek a területe az Gyöngyös kistérségére vonatkozik" – mondta el a tévének Benkő Béla, aki a napokban adta át jelképesen a kerékpáros szervizpontokat a kistérség polgármestereinek. Közölte azt is: úgy tervezik, hogy Gyöngyösi kistérség mind a 24 településére kerül majd ilyen kerékpáros szervizállomás.

Egy-egy ilyen szervizpont kb. egy méter magas komplex szerkezet, mely tartalmaz minden olyan eszközt, amely segíthet például egy defektnél vagy kerékcserénél a kerékpárosoknak.

kerekpar-szerviz
Kép forrása: YouTube / Gyöngyösi TV

 

Kormos Norbert, a Norani 2007 Kft. ügyvezetője elmondta:

A kerékpáros szervizpont lényege, hogy ide helyezzük fel a kerékpárt az ülésnél fogva. Innentől kezdve le lehet szedni a kerekeket. Különböző szerszámok vannak hozzá, amelyeket úgy gondoltuk, hogy jók lehetnek és kellenek a hétköznapi bicikliseknek.

A heol.hu beszámolója szerint ezúttal

Markaz, Abasár, Gyöngyöspata, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Halmajugra, Kisnána, Mátraszentimre, Pálosvörösmart és Visonta polgármesterei vihettek haza egy-egy szervizoszlopot.

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló