2024. július 20., Illés

Környék ügye

#heves megye #díj #tűzoltóság #alkotói pályázat

Heves megyei kisfiú munkáját is díjazták a tűzoltóság alkotói versenyének országos döntőjében – FOTÓK

Barna Benedek 2021.12.10. 18:02

Egy lakástűz elevenedik meg a díjnyertes alkotásban.

 

Online találkozó keretében hirdette ki az idei alkotói pályázata országos döntőjének eredményeit az Országos Tűzmegelőzési Bizottság, a díjazottak között egy Heves megyei gyermek is volt – számolt be a katasztrófavédelem.

DSC_0333

A monitorok előtt ülőket Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, megbízott országos tűzoltósági főfelügyelő köszöntötte, aki elmondta, hogy idén 3500 alkotás érkezett, ez másfélszerese a tavalyi termésnek. Idén szabadkézi rajz, egyéb kézműves alkotás, irodalmi mű, számítógépes program kategóriában születtek eredmények, a zsűri még különdíjakat is kiosztott. A pályamunkák mindegyike a tűzoltói hivatás kihívásait dolgozta fel, az alkotások középpontjában a tűz, vagy a hétköznapok hősei, a tűzoltók álltak.

DSC_0367

A bírálóknak négy kategóriában, kategóriánként három korcsoportban kellett rangsort felállítaniuk.

A 6-10 évesek korcsoportjában Heves megyéből Huszár Noel "Lakástűz" című alkotása a második helyen végzett az összesített eredményhirdetéskor.

A díjazottak teljes listája IDE KATTINTVA elérhető.

DSC_0324-

Noel már nem először részesül elismerésben, hiszen két évvel ezelőtt a pályázatra készített szabadkézi rajza szintén a második helyet érdemelte ki, a "Tűzoltó állomás" nevű kézműves alkotása pedig az első helyen végzett, akkor még az óvodás kategóriában.

DSC_0401

Noel az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ajándékait pénteken vette át Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornoktól, a Heves megyei katasztrófavédelem vezetőjétől. Széles mosollyal az arcán azonnal kibontotta azokat, miközben újra megtekintették az igazgatóságon kiállított régebbi munkáját. Noel már el is kezdte tervezni, hogy mivel készüljön a következő évi pályázatra.

 

(Fotók: Nagy Csaba tűzoltő főhadnagy)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló