2023. május 31., Angéla Petronella

Környék ügye

#novák katalin #karácsond #látogatás

Nesze neked, elnöki adomány! Karácsondon sok minden másnak jobban örültek volna egy zsák cipőnél

Kovács Dávid 2022.06.13. 14:11

A Heves megyei település polgármestere csak utólag értesült Novák Katalin meglepetésvizitjéről, a jelek szerint azonban nem szívesen beszél a köztársasági elnök látogatásáról. Amikor a Népszava váratlanul megjelent a faluban, neki éppen sürgős dolga akadt.

Szerintem sokra nem mentünk vele, egy ATM-automatának jobban örülne a falu

írta az egyik helybeli a karácsondi lakosokat tömörítő Facebook-csoportban Novák Katalin köztársasági elnök egyik helyi kisboltban tett látogatása után.

 

Mint ismert, Magyarország köztársasági elnöke nemrég személyesen is felkereste a karácsondi Zsuzsa Mini ABC-t, miután annak tulajdonosa és névadója kézzel írt gratuláló levelet küldött neki a kinevezése miatt. Novák Katalin a szívét megérintő sorokat egy személyes látogatással honorálta meg, miközben Sátoraljaújhelyre tartott éppen. A köztársasági elnök ráadásul nem üres kézzel érkezett, egy zsák cipőt hagyott a bolt előterében működő adományponton. Minderről mozgókép is készült, ami aztán nagyot futott a közösségi média kormánybarát szegletében, a videó 180 ezer fölötti megtekintésnél tart éppen.

karacsond-novak
Novák Katalin köztársasági elnök és a karácsondi Zsuzsa Mini ABC tulajdonosa (Kép: pillanatfelvétel Novák Katalin videójából)

A Népszava karácsondi riportjából kiderül, hogy a lapnak nyilatkozó falubeliek a videóról ismert magassarkú és a többi lábbeli helyett jobban örültek volna például a helyi óvoda bővülésének, a korábban beígért bölcsőde megépülésének, illetve néhány hiányzó járdaszakasznak, mert most jobbhíján az úton kell tolniuk a babakocsikat. A lapnak nyilatkozó karácsondiak mindegyike azt nyilatkozza, hogy nem szorulnak ilyen elnöki adományokra – és egyébként lehet nem is egyezik a cipőméretük vagy az ízlésük a köztársasági elnökével.

A cikkben nagyon rövid időre Földi Csaba, Karácsond papíron független, de a helyiek szerint jobbra húzó polgármestere is felbukkan, aki szerint a fentebb említett beruházások folyamatban vannak. Bővebben nyilatkozni azonban nem szeretett volna, ezért a hivatal belső tereinek felújítására hivatkozva el is sietett. Földi Csaba annyit azért elárult, hogy megtiszteltetésnek tartja az elnöki vizitet, ám mivel előzetesen nem tájékoztatták róla, csak utólag tudta meg, hogy Novák Katalin náluk járt.

A Novák által meglátogatott bolt tulajdonosát a falubeliek egyébként igazi különcnek tartják, nemcsak a köztársasági elnöknek, hanem a hivataloknak való irkálások miatt is. A faluban úgy tartják, ha "Boltos Zsuzsának" valamilyen problémája akad, rendre tollat ragad és levelet fogalmaz. A nő a lapnak elmondta: a tévében hallotta először Novák Katalint beszélni, és egyenesen úgy véli,

csodatévő ereje van a köztársasági elnök mondatainak.

Földi Csaba egyébként az azóta rendszeresen frissülő Facebook-oldalán sem kommentálta a köztársasági elnök látogatását. A Népszava karácsondi riportját itt lehet olvasni, a Novák Katalin Facebook-oldalán megjelent videót pedig itt lehet visszanézni:

 

Meglepetés-megálló Karácsondon.

Közzétette: Novák Katalin – 2022. június 6., hétfő
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló