2023. március 30., Zalán

Környék ügye

#kápolna #adomány #faültetés #macskaárvaház #kiss norbi #árverés

Kiss Norbi faültetési mozgalmát segítheti, aki licitál egy Formula-E-pilóták dedikálta sapkára

Bóday Pál 2021.08.24. 16:09

A Nissan Formula-E csapatának két pilótája ajánlotta fel az aláírt baseball sapkát a kápolnai állatmenhelynek, hogy elárverezzék. A befolyt pénzt erdőtelepítésre fordítják.

 

Michelisz Norbert, Sebestyén Péter, Harmati Árpád, Burkus Egon, és a Swift Cup Europe hazai versenyzői, valamint Borsi Gergő,  Szőke Márk, Szomszéd Lali, Molnár Bendegúz, Szikora István (Bunyós Pityu) után ezúttal a külföldi autósport két ismert személyisége döntött úgy, hogy Kiss Norbi Európa-bajnok kamionversenyző állatmenhelye, a Kápolnai Macskaárvaház mellé áll.

Oliver Rowland és Sebastien Buemi, a Nissan Formula-E csapatának pilótái egy különleges, mindkettőjük által dedikált sapkát küldtek az állat- és természetvédő civil szervezetnek, hogy azt elárverezhessék és a bevételből a Kiss Norbi indította faültetési mozgalom által telepített erdő újabb fáit finanszírozhassák.

"Büszke vagyok arra, hogy Michelisz Norbi barátom mellett számos kitűnő hazai sportoló állt mellénk az állatok védelméért, mentéséért folytatott küzdelmünkben, és az általam kezdeményezett erdőtelepítési akcióban. Különleges megtiszteltetés, hogy most Oliver és Sebastien is az ügyünk mellé állt, ami számomra azt jelzi, hogy az állat- és természetvédelem tényleg olyan magasrendű, fontos ügy, amely minden jóérzésű ember képes motiválni" – mondja Kiss Norbi, aki hozzátette: a Formula-E pilóták által felajánlott dedikált sapka árverésésén befolyt összegből az alapítvány szakmai partnerének, a káli Globalplant Garden kertészeti központ bevonásával folytatják a Macskaárvaház körüli erdőtelepítést.

macska2

"Büszke vagyok nagyszerű két gyári pilótánkra, akik – összhangban a Nissan márka zöld kötelezettségével – maguk is tesznek a természet védelméért és külön öröm, hogy ezt egy nagyszerű hazai alapítványt segítve teszik" – ezt már Reizer Levente, a Nissan hazai importőr cégének a PR igazgatója nyilatkozta, aki azt is elárulta: további közös terveik is vannak a kápolnai alapítvánnyal a természet védelmében. 

 

Farkas Pál agrármérnök, a Globalplant Garden ügyvezetője az erdőtelepítésről azt mondta:

A faültetés nem csak nagyszerű és ősi emberi tevékenység, de a klímaváltozás veszélyétől fenyegetett korunkban minden, a természetért, az állatokért és persze az emberiségért aggódó felelősen gondolkodó polgárnak a közös felelőssége.

Az agrármérnők – aki Kiss Norbi "ökológiai tanácsadója", egyúttal az egyik legismertebb hazai facsemete-szaporító tudományos szakember –  úgy fogalmazott: megtiszteltetés és élmény évek óta azzal a Kiss Norbi által életre hívott és egyre gyarapodó közösséggel együttműködni, akik célja, hogy faültetéssel, állatok mentésével tegyenek környezetükért. 

Az Oliver Rowland és Sebastien Buemi  Formula-E pilóták által dedikált gyári sapka kikiáltási ára 30.000 forint. Aki ennél magasabb összeget szánna rá, hogy ebből fákat ültessenek, a macskaarvahaz@gmail.com oldalon "teheti meg tétjét", feltüntetve nevét és elérhetőségét. Az "e-mailes licit" szeptember 6. éjfélig tart, az addig a legmagasabb összeget kínáló jelentkező veheti át Buemi és Rowland gyári sapkáját Kálon, a Globalplant Garden kertészeti központ telephelyén Kiss Norbitól, akivel együtt ki is választhatja azokat a fákat, amelyeket az összegből elültetve tovább növelhetik a "bajnokok erdejének"területét.

(Indexfotó: pixabay.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló