2021. október 22., Előd

Környék ügye

#heves megye #egerszalók #térkép #sódomb

Interaktív térkép készült kalandvágyóknak, bejelölhetjük rajta kedvenc Heves megyei helyszíneinket

Barna Benedek 2021.08.11. 12:26

Bárki ajánlhat felfedeznivalót.

 

Felfedezőnek születtünk! címmel a National Geographic egy olyan kezdeményezést indított útjára, amely során arra kérik a kalandvágyókat, hogy osszák meg a kedvenc magyarországi helyeiket a NatGeo térképén. Továbbá a National Geographic is ajánl olyan kivételes területeket, épületeket, amelyeket érdemes felfedezni – írja az octogon.hu.

 

Mint írják, a National Geographic csatorna egy olyan térképet hozott létre, amely Magyarország leginspirálóbb természeti, történelmi, kulturális kincseit mutatja be. A térkép azok számára készült, akik nyitottak a világra, a tanulásra, felfedezésre – és persze azoknak, akik szívesen osztják meg saját felfedezéseiket másokkal.

A térkép interaktív, ugyanis fotók, szöveges ismertetők feltöltésével bárki részt vehet a szerkesztésében.

Emellett a térképen meg lehet tekinteni azokat az értékeket, melyeket a National Geographic ajánlj: ezek között szerepel a lenyűgöző hangulatú kisoroszi szigetcsúcs, a több méter magas zagyvarónai fekete salakkúpok, és a Zselici Csillagpark, amely hazánk egyik utolsó olyan területe, ahol szabad szemmel több ezer csillag látható. Az építészeti látványoságok között megtalálható az Osztrák-Magyar Monarchia idején létesített, hatalmas hajmáskéri tüzérlaktanya, valamint a Gombos-hegyi pincesor, amely az UNESCO Világörökség része.

 

Az ajánlások között találjuk a tapolcai Malom-tavat, a Gemenci erdőt, a szegedi Boszorkánysziget, a Szelidi-tó, a kőszegi Hétforrás, a Kőrösi Csoma Emlékpark, a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára, a hortobágyi Kilenclyukú híd és a bagimajori szélmalom. 

 

Heves megyéből cikkünk megejelenéséig az egerszalóki sódomb és gyógyfürdő került fel a térképre, amely IDE KATTINTVA érhető el.

sodomb-youtube
Kép forrása: YouTube

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló