2022. május 18., Erik Alexandra

Környék ügye

#sástó #korcsolya

Immár a befagyott Sástó is várja a korcsolyázni vágyókat

Barna Benedek 2022.01.18. 15:38

Elérte a biztonságos vastagságot a jég.

 

Miután a jég vastagsága elérte a 12 centimétert, keddtől lehet korcsolyázni a Sástón – számolt be a gyongyos.hu.

 

Az elmúlt hét végén már 10 centiméter vastagságú jég borította a sástói tavat, azonban ez is kevés volt a biztonságos korcsolyázáshoz. Január 18-án, kedden aztán a Sástó Turisztikai Központ arról tájékoztatott a közösségi oldalán, hogy saját felleősségére immár bárki korcsolyázhat az ország legmagasabban fekvő mesterséges taván kialakult jégen.

 

 

Gyöngyös hivatalos oldala Nagy Csabát, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét idézve a következőkre figyelmezteti a korcsolyázni vágyókat:

 

– A biztonságos jégen tartózkodás érdekében fontos tudni, hogy ha a tó jegén szeretnénk korcsolyázni, akkor könnyű, testhez simuló ruházatban érkezzünk,

 

– és ha megtörténik a baj, hason kúszva próbáljunk a partra jutni.

 

– Ha pedig máson segítünk, akkor is hason csúszva közelítsük meg a bajba jutott személyt, de ne menjünk a beszakadásig. Az utolsó szakaszt hidaljuk át segédeszközökkel, például egy hosszú ággal, bottal, kötéllel, nadrágszíjjal, vagy akár ruhadarabokkal.

 

– Miután kimentettük a személyt, fontos, hogy ne azonnal melegítsük fel a testét, mert a hirtelen hőváltozás a szervezetre káros hatással lehet.

 

A Sástó egyébként jelenleg 72 centiméter mély a Turisztikai Központ közlése szerint.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló